Annonsørinnhold

Derfor flytter vi til Heggedal

Publisert
23. oktober 2019

Det satses i Heggedal, og for den ferske familiefaren Sondre Muri er ventetiden nesten uutholdelig før han kan flytte inn i det storstilte prosjektet, Heggedal Torg.

Ny barneskole, oppgradert togstasjon og splitter ny flerbrukshall har plassert Heggedal på radaren til unge par i etableringsfasen. Her bor du godt med landlige kvaliteter, samtidig som du kommer deg raskt og effektivt til Oslo sentrum med tog store deler av døgnet.

Ta joggeturen i Kjekstadmarka, cappuccinoen på torget og kveldsdukkerten i Gjellumvannet – alt venter på deg rett utenfor døren.

 

 

God oppvekst i Heggedal

Midt i dette smørøyet bygges det nå 120 nye leiligheter, og Sondre Muri (30) er en av de som gleder seg til å flytte inn med samboeren og vesle Elisabeth på sju måneder. – Som fersk familiefar er jeg selvsagt opptatt av oppvekstsvilkårene til datteren min, og jeg tror de blir veldig gode her med kort vei til barnehage, barne- og ungdomsskole, aktiviteter og sykkelpark, sier han. Heggedals barnehage og barneskole er helt nye, og Hovedgården ungdomsskole er Askers minste med litt under tohundre elever.

Les mer om leilighetene her

 

Heggedal Torg, BN Bolig, venter på leilighet

Heggedal Torg blir tettstedets hovedsentrum. Med strandparken vil det også bli et populært oppholdssted.

Den viktige infrastrukturen

Den nybakte familien på tre var tidlig ute og kapret en 3-roms loftsleilighet med gode solforhold og utsikt til idylliske Gjellumvannet. Her kan man bade og fiske om sommeren, og stå på skøyter eller drive med isfiske om vinteren.

– Vi ønsket nærhet til natur og vann, og Heggedal er et sted med gode servicetilbud i naturskjønne omgivelser. Det er et sted i rask utvikling, og vi ønsket ikke å sitte på gjerdet mens drømmeboligen ble revet bort før vi rakk å reagere. For meg var det allikevel avgjørende at det går direktetog til Asker, sier Sondre. Han jobber som røykdykker i Asker, og togturen til jobb tar bare åtte minutter.

Populære leiligheter

Nesten sytti prosent av leilighetene i første byggetrinn er allerede solgt, og her er det ikke bare småbarnsfamiliene som har funnet seg til rette. Leilighetene spenner fra to- til sjuroms, så det er også et populært prosjekt blant unge single og godt voksne som ønsker å nedskalere fra enebolig. Felles for alle beboerne er ønsket om å bo i et satsingsområde, der kommunen deler visjonene til utbyggeren. Utbygger Tandberg Eiendom har hatt et sterkt engasjement for Heggedal sentrum i mange år. De er glade for å kunne utvikle den urbane pulsen på et sted med sjarmerende småbykvaliteter.

Heggedal har allerede mye å by på med kaféliv og flotte klesbutikker.

Nye Heggedal

Heggedal er ett av Askers fem tettsteder, og selv om beliggenheten er landlig, finner du alt du trenger i nærmiljøet. Heggedal Torg skal bygges ut med et tjuetalls butikker, vinmonopol og enda flere leiligheter. Det vil bli flotte uteareal for alle, og et kommunalt innbyggertorg med blant annet bibliotek, helsestasjon og kafé. Bilene får en godt tilrettelagt parkeringskjeller slik at de ikke sjenerer i gatebildet.

 

– Alt skjedde så fort. Samboeren min skulle bare på kamp i Heggedal idrettshall. To døgn senere hadde vi blitt boligeiere, forteller Martine Halvorsen.

 

Influenser til Heggedal

Et annet par som gleder seg til innflytting i en 3-roms leilighet i Heggedal Torg er samboerparet Martine Halvorsen (21) og Christian Kåsastul (22). Christian er profesjonell hockeyspiller for Frisk Asker, og Martine er en kjent livsstilsblogger. – Vi har drømt om å komme oss inn på boligmarkedet, og etter fem år sammen satser vi med begge beina, sier Martine.

– Jeg tror virkelig at Heggedal kan bli et nytt Asker sentrum. De butikkene som allerede er der er råfine. Nå er jeg bare helt sprekkeferdig av forventning til å flytte inn! sier Marine.

Egne valg i leiligheten

Nå smører paret seg med tålmodighet før klargjøring av leiligheten. – Vanligvis hadde jeg ønsket at ting «skjedde i går», men her tar jeg det helt med ro. Det er kult å følge prosessen fra sidelinjen, og selv om jeg verken pusser eller spikrer selv, så føler jeg at jeg er med, sier hun. I ventetiden koser hun seg med å sondere terrenget med tanke på mulige tilvalg. Før innflytting vil samboerparet inviteres til et tilvalgsmøte, der de kan avgjøre om de skal legge litt mer penger i oppgradering av leiligheten. – Det er moro med interiør, og vi kan være med å velge gulv, samt legge føringer for detaljene på kjøkken og bad, forklarer hun.

Heggedal Torg i miniatyr.

Kort vei til byen

Martine har ikke noe forhold til Heggedal fra før, men setter pris på at veien inn til hovedstaden er smidig. Direktetoget fra Nationaltheatret går hver halvtime frem til godt over midnatt, så hvis det unge paret får lyst på en kjærestekveld på byen, rekker de både middag og siste forestilling på Saga, uten å måtte ty til bilen. Samtidig ser influenseren frem til at det blir fullt liv med kafé og butikker i nye Heggedal sentrum.

– Jeg tror virkelig at Heggedal kan bli et nytt Asker sentrum. De butikkene som allerede er der er råfine. Nå er jeg bare helt sprekkeferdig av forventning til å flytte inn! sier hun.

Ta kontakt for mer informasjon  om prosjektet