Designlamper til ulik pris

Publisert
28. juni 2016

Slik velger du belysning.

– Det er tre stiler vi selger mye av om dagen, sier Kathrine Mikkelsen i lampe- og interiørgrossisten Light & Living Scandinavia.
 
– Lamper med industrielt preg og «vintage»-finisher, lamper i varme, rustikke metaller og klassiske lamper som nå får en annerledes look med lampeskjermer i for eksempel velur.
 
Uavhengig av hvilken stil du går for, er størrelsen viktig: De nye lampene skal være et statement. 
 
– Spesielt bordlampene skal det være god størrelse på nå. Og alle typer lamper i varme, litt rustikke metaller som antikk bronsje kommer det masse av fremover, sier Mikkelsen til Botrend.
 
Interiørstylist Heidi Aven foretrekker å blande billig og dyrt når hun velger belysning.
 
– Det å blande design som for eksempel en lampe fra Arne Jacobsen med noe som kommer fra Home & Cottage, funker bra. Selv liker jeg godt Moooi og og lampebutikken Brødrene Kolstad på Stabekk, sier Aven. 
 

Annonse

Tenk belysning etter rom

Hvilket rom du skal lyssette har også betydning for riktig lampevalg. Mens baderommet trenger god belysning, bør du også ha dimmemulighet for en mer behagelig atmosfære.
 
På soverommet er både leselampe og en større lyskilde ved garderobeskapet essensielt. På kjøkkenet bør rommets brukssoner kartlegges før du bestemmer deg for belysning. Hvilke soner bruker du mest og hva slags type lys trenger du der?
 
Både på kjøkkenet og i stuen kan ulike former for stående, hengende og mindre lamper kombineres. Men hold deg til rommets øvrige stil for å unngå et rotete inntrykk. 
 
Les mer om interiør på Botrend her.
 
Frittstående belysning er praktisk ettersom dette kan flyttes på etter behov. Da får du også muligheten til å fremheve dine favorittmøbler eller kunst ved å rette lyskilden mot disse.
 
Led-lamper er mer energivennlige og gir også et varmere lys. De har også lengre levetid enn de tradisjonelle gløde-, spare- og halogenpærene. 
 
Også uterommet trenger riktig belysning. Både Led- og indirekte belysning fungerer ypperlig, men unngå for all del blendende belysning når mørket senker seg. 
 
Her er noen favoritter i ulike prisklasser: