Dette er Bærums dyreste leilighet

Publisert
13. februar 2017

Fornebu med stort marked for dyre leiligheter.

Presset på  leiligheter  i dagens boligmarked er stort.
 
Boligprisene i januar   i år steg med 2,8 prosent, der Asker og Lillehammer skilter med den største prisoppgangen.
 
I Asker, Bærum og Oslo-Vest ligger noen av landets dyreste leiligheter ute for salg.
 
Vi gir  deg eiendomsnyheter fra Stor-Oslo
 

Annonse

Fornebu i tet

Bærum  er det nå  Fornebu  som er det største markedet for dyre leiligheter, med voldsom utbygging de senere årene.
 
– Med bakgrunn i et presset Oslo-marked, har mange flere enn forventet fått øynene opp for Fornebu det siste året, sier eiendomsmegler Chris A. Skoug, daglig leder i EiendomsMegler1 avdeling Fornebu.
 
Kuppet ubebodd Fornebu-leilighet
 
Han mener jungeltelegrafen har gjort mye for området, og at mange har fremsnakket god botrivsel og et stort tilbud for par og familier, så vel som seniorer.
 
– Markedet på Fornebu er veldig klart segmentert fra Rolfsbukta med sin estetiske arkitektur og store vannspeil til havebyen med sin praktiske og velfungerende arkitektur og barnevennlighet, sier han.
 
OBOS vil bygge mange flere boliger på Fornebu
 

Dyrest i Rolfsbukta

Og det er nettopp i Rolfsbukta at man nå finner Bærums dyreste leilighet.
 
For 14 millioner kroner selges en toppleilighet med nesten 90 kvm takterrasse.
 
Selv om interessen rundt leiligheten har vært stor, med blant annet 28.500 visninger på FINN.no, så tar det litt lenger tid å selge den.

– Markedet er generelt sett svært selektivt. Folk flest i segmentet over 12 mill. er tilfreds med bosituasjonen, og prosessene kan gjerne ta litt lengre tid for leiligheter i dette segmentet, sier Skoug.
 
Salget av toppleiligheten spisser seg mot et smalt luksussegment, med to soverom, garasje, heis, og sjøutsikt. Og den enorme takterrassen med boblebad gjør den til et sjeldent objekt.
 
– Er en slik leilighet vanskelig å prise?
 
– Prissetting er jo generelt sett et omdiskutert tema i boligmarkedet. På Fornebu fortoner dette seg litt annerledes fordi etterspørselen er så vanvittig mye høyere enn tilbudet og samtidig veldig konsentrert mot ett område. I dette tilfellet er det ingenting annet å sammenligne med, selger har ikke dårlig tid og vi vet at segmentet finnes for sånne boliger andre steder i Oslo og omegn, forklarer eiendomsmegler Skoug.
 
Selvaag får bygge sentrum på Fornebu
 

Dyrest i Asker

Det finnes en rekke dyrere leiligheter på Oslos vestkant for øyeblikket, og i Asker selges nå en leilighet til 15,6 millioner kroner.
 
Botrend har vært i kontakt med megler, som ikke ønsker publisitet om salget nå.
 
– På er generell basis kan vi med enkelthet sette en ganske høy pris på de mer vanlige boligene kun basert på erfaring med Fornebu-markedet, gjerne mellom 85.000 og 95.000 kr. pr. kvm. avhengig av beliggenhet, standard og størrelse. I disse tider har markedet en tendens til å justere dette oppover mot over 100.000 pr.kvm, sier Skoug.
 
Kuppet ubebodd Fornebu-leilighet
 

Oppsving

Luksussegmentet fikk en voldsom oppsving i 2016. 
 
Flere eiendomsmeglere som Botrend har snakket med,  opplever større interesse for dyre boliger,  og flere på åpne visninger i dette segmentet.
 
Her kan du lese flere saker om dyre boliger

 
– Det vi ser er at det kommer nye interessenter til som vi ikke har i bøkene våre. Det er en klar trend at flere har råd til å kjøpe bolig i dette prissegmentet enn vi har sett tidligere. Markedet er veldig sterkt. Med den erfaring i bakhodet, valgte vi en bredere annonsering, uttalte eiendomsmegler Keven Frantzen hos Privatmegleren Solli og Partnere nylig til Botrend.
 
– Dyre eiendommer har fått en liten reprise, sa megler og grunnlegger av Sem og Johnsen, Tom Elliot Johnsen til Botrend  mot slutten av fjoråret.
 
Les mer på Botrends forside her
 
Gi oss gjerne tilbakemelding, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no