Dette er Bærums fineste hus

Publisert
26. november 2015

Snarøya-bolig vant kommunens arkitekturpris

Bærum kommunes arkitekturpris går til arkitektfirmaet Moseng Poulsen arkitekter AS  for eneboligen i Strømstangveien 7 G på Snarøya.
 
– Vi nedlegger mye tid, krefter og kjærlighet i arbeidet vi utfører, så for oss er denne prisen en viktig anerkjennelse. Den er også en inspirasjon til å fortsette å jobbe med bokvalitet på mange nivåer; alt fra hvordan boligen forholder seg til landskapet og sollyset, til detaljen der hånden stryker over en vegg eller en vinduskarm, sier Siri Moseng i Moseng Poulsen Arkitekter AS til Botrend.
 
– Å motta denne prisen betyr for oss at utrettelig og omsorgsfullt arbeid med boligarkitektur, er et verdifullt bidrag til å bygge omgivelsene våre, og ikke bare en privat sak mellom oppdragsgiver og arkitekt, sier Kaja Poulsen i arkitektfirmaet.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Se flere bilder nederst  i saken. 

Stolte eiere

 
Da prisen ble utdelt av ordfører Lisbeth Hammer Krog i Kommunegården i Sandvika i går kveld, var både arkitektene og eierne Helen Ditlev-Simonsen og Jan Yngve Mysen Bjargo til stede. Det Ditlev-Simonsen er aller mest fornøyd med er hvordan huset er i ett med naturen.
 
– Utsikten fra ulike vinkler helt utrolig. I tillegg er jeg svært fornøyd med både kjøkken og bad. Det er en drøm å endelig ha badekar, smiler hun.
 
Den spennende bruken av både betong og tre på fasaden synes hun også ble en suksess, selv om hun opprinnelig var skeptisk til forslaget.
 
– Jeg ville egentlig ikke ha betong, men arkitektene overtalte meg. Nå er vi veldig fornøyd med resultatet og har absolutt fått drømmehuset realisert, sier hun.
 
Spenstig hus på stramt budsjett

Langdrygt prosjekt

 
Selv om det tok mange år fra første skisse på huset ble tegnet i 2004, synes de det var verdt ventetiden.
 
Ditlev-Simonsen roser arkitektvenninnen Kaja Poulsen og hennes kollega Siri Moseng for vel gjennomført oppdrag.
 
– Det er utrolig kult at dette huset er vinneren av årets arkitekturpris, men først og fremst gleder jeg meg på arkitektenes vegne. Det er stort, smiler hun.
 
60-tallshus fikk tilbygg – skulle bare pusse opp kjøkkenet

Annonse

Bevare naturen

 
I følge arkitektene har tomtens vakre natur vært viktig under hele prosessen. 
 
– Trær, vekster og topografi er kvaliteter vi har ønsket å bevare. Vi har forsøkt å tilpasse huset til tomten, ikke omvendt. Å beholde de flotte furuene og mest mulig av opprinnelig terreng har vært utfordrende i byggeprosessen, hvor graving, bygging av grunnmur og tilkomst for anleggsmaskiner har vært en trussel mot den sårbare naturen, forklarer arkitekt Siri Moseng. 
 
Her kan du lese om fjorårets vinner av arkitekturprisen
 
 

Finner favorittplasser

– Hva er dere mest fornøyd med i dette prosjektet?
 
– Å se at stedene vi har skapt i huset blir bebodd, og at både barn og voksne finner seg sine favorittplasser, gir oss stor glede. Mange av kvalitetene i dette huset har vært der fra de første skissene, og å se at det vi har forsøkt å formidle gjennom tegning er blitt til gode steder å være, sier Moseng. 
 
–  Vi er også svært fornøyde med at materialiteten i huset har fått utvikle seg i takt med byggingen, og at alle store og små detaljer har fått plass i den grundige dialogen mellom oppdragsgiver og oss, sier Kaja Poulsen. 
 
Helene tegner løsningene i hjemmet selv

Sjeldent gode bokvaliteter

 
Juryens begrunnelse lyder som følger: 
 
Boligen har en klar og synlig karakter med særpreget materialbruk. Den murt førsteetasjen har fine overganger mellom ute og inne. Fallende terreng og vid utsikt mot øst og stillferdig og intimt mot vest. Første etasjes harde flater er godt balanserte mot treverket i andre etasjes interiør og eksteriør. De umalte treflatene og den gjennomarbeidete detaljeringen gir et nesten tilbakeskuende preg, men først og fremst sjeldent gode bokvaliteter. 
 
Les flere saker på Botrends forside her.