Dette er de dyreste fjellhyttene

Publisert
20. februar 2016

Den ene har vært omtalt i flere interiørmagasiner.

 
Interessen for fjellhytter øker blant nordmenn. Over 3.000 hytter ble solgt her til lands i fjor, med en prisstigning på seks prosent.
 
Mens etterspørselen etter rimelige hytter øker, og alderen på kjøperen går ned, er det også mange luksushytter til salgs.
 
Akkurat nå er det tre fritidsboliger på fjellet som har prisantydning over 15. millioner kroner.
 
Fremdeles troner Terje Høilis Norefjell-luksus øverst på salgstoppen på Finn, en leilighet med prisantydning på 19,5 millioner kroner.

Annonse

Spesielt byggverk

 
Fritidsboligen med navnet «Twisted Cabin» på Kvitfjell Vest, er til salgs for 17,5 millioner kroner.
 
Den 360 kvadratmeter store boligen har raffinerte løsninger og er tegnet av arkitektfirmaet Jarmund & Vigsnæs.
 
– Det er et fantastisk byggverk, med en vanvittig beliggenhet. Den har høye byggekostnader, og det gjenspeiles også i prisen, sier eiendomsmegler Pål Thomas Trøseid i Privatmegleren på Lillehammer til Botrend.
 
Fant drømmehytta på Norefjell

Følger terrenget

 
Fritidsboligen ble nylig lagt ut for salg, men flere interessenter har allerede meldt seg, ifølge megleren.
 
Den er omtalt flere ganger i ulike nasjonale og internasjonale interiørmagasiner.
 
– Fjellhytta på 360 kvadratmeter ligger i en ganske bratt bakke, og den er plassert slik at den følger konturene i terrenget og kotene i landskapet, sier hovedarkitekten bak prosjektet på Kvitfjell, Alessandra Kosberg i Jarmund & Vigsnæs til Hytteliv.no.
 
Saken fortsetter under bildene.

Annonse

Økende pågang

 
Hytta går over syv plan, og alle nivåer er knyttet sammen for små og store, åpne og mer lukkede områder og soner i huset. Underetasjen har garasje, hovedinngang til peisestue og spa-avdeling. Hovedetasjen rommer både master bedroom, egen skiingang og kjøkken/stue med utgang til morgen-, og kveldsterrasse.
 
– Det er en særegen fritidsbolig. Det er en stor hytte som flere familier kan bruke samtidig. Muligheten for å ha gjester el å kunne samle storfamilien  blir mer populært blant hyttekjøpere, sier Trøseid.
 
I samme område, Kvitfjell Vest, selges nå en annen hytte med prisantydning 16 millioner kroner.
 
Med bruksareal på 348 kvadratmeter er det plass til mange når boligen har tre bad, egen kino og treningsanlegg.
 
Privatmegleren opplever en økende pågang i segmentet for dyrere fritidsboliger.
 
– Vi hadde en dupp rett etter finanskrisen, og det var et par år det gikk litt trått med å selge i fjellet. Men de to siste årene har det gått veldig bra, sier Trøseid.

Søker det sikre

 
Interessen for hyttemarkedet fortsetter å øke, ifølge Prognosesenteret.
 
– Man glemmer at folk flest fremdeles har jobb, og gjerne godt betalte jobber. Men den økte usikkerheten gjør kanskje at man søker det sikre. At man søker hjem istedenfor ut i verden, sier partner i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye til Botrend.no.
 
Christian V. Dreyer i Eiendom Norge påpeker at en svak norsk krone bidrar til at det blir mer attraktivt å ha hytte i Norge enn fritidsbolig i utlandet.
 
– Hyttene i utlandet er vesentlig dyrere nå med den svake krona. Det gjør det mer attraktivt for det norske hyttemarkedet. Men selgere må fremdeles belage seg på å akseptere en pris noe under prisantydningen, kommenterer Christian V. Dreyer i Eiendom Norge.

Fremdeles til salgs

 
Terje Høilis luksusleilighet på Norefjell har ligget ute til salgs siden desember.
 
– Vi vet at det ligger flere leiligheter og hytter på Norefjell til salgs i dag «off marked» i prisbildet fra 15-30 millioner kroner. Vi har fått flere seriøse henvendelser, så det er lite som tyder på at prisen er avskrekkende, uttalte eiendomsmegler Alexander Sandaas hos Privatmegleren Dyve & Partnere til DN før jul.
 
Tilbakemeldinger eller tips? Send oss gjerne en e-post.