Høstens hyttetrender

Publisert
2. oktober 2015

Aldri før har så mange planlagt hyttekjøp.

– Det mest populære nå er å kjøpe tomt og bygge selv. Vi merker en klar økning i aktiviteten, sier hyttemegler Håkon Wøllo i EiendomsMegler1 på Gol til Botrend.
 
I høstmånedene reiser nordmenn for å jakte ryper og elg, men det er også høytid for hyttejakt. 
 
I september oppga 4 prosent av norske husholdninger at de har konkrete planer om kjøp av hytte, i følge Prognosesenteret.
 
Dette er den høyeste andelen med kjøpsplaner Prognosesenteret noen gang har registrert, og tilsvarer en vekst på mer enn 30 prosent i løpet av 6 måneder.
 
 

Bygger selv

I følge Wøllo kan dagens hyttekjøpere deles inn i tre grupper: de som kjøper tomt og bygger selv, de som kjøper ny ferdighytte og de som kjøper brukt. Den gruppen som øker mest er de som velger å bygge selv. 
– I mitt område havner prislappen fort på mellom 3 til 4 millioner kroner, hvis man velger å kjøpe tomt og bygge selv,  sier hyttemegleren på Gol.
Gjør man alt selv, får man selvfølgelig satt sitt eget preg på både fargevalg og rom-inndeling. 
Flere og flere fra Asker, Bærum og Oslo velger nå Golsfjellet som sin destinasjon. 
– Ja, det merker vi godt. Nå kan man komme seg hit på litt under to timer etter at tunellen kom på plass. Det betyr at folk som tidligere vurderte Norefjell, nå heller kommer hit, sier Wøllo til Botrend. 

Fem tips til deg som skal kjøpe hytte:

  • Finn hytteområdet som passer deg godt. Bruk tid på å finne ut hvor du ønsker å være i forhold til aktiviteter, natur, kjøreavstand og så videre. 
  • Ta kontakt med den lokale megleren for å finne ut hva du er på jakt etter. De lokale meglerne kjenner godt til tomtepriser, hyttepriser og nærområdet. 
  • Sett av god tid til visninger når du finner hytter som passer dine behov. Ta gjerne med fagkyndige dersom man ønsker en ekstra trygghet.
  • «Prøvebo» gjerne området på et hotell eller  annen overnatting slik at du får sjekket om du liker området.
  • Ha finansiering ol.l klart når du drar på visning, plutselig starter budrunden og da er det greit å være klar. 

 
Kilde: EiendomsMegler1