Dette er høstens interiørtrender

Publisert
14. juni 2017

Stylist og skribent Tina Leqvamb i Bonaturlig gir deg trendene.

Mulig du, som meg, reflekterer litt over at nå er vi jammen kommet halvveis ut i 2017 straks alt.
 
Og ja, det stemmer, det er bare et halvår igjen til jul.
 
Men la oss dvele litt mer ved sommervarme og fellesferie enn akkurat julepynten nå.
 
Les flere innlegg fra Bonaturlig
 

Annonse

I stadig endring

Trender endrer seg i takt med at verden endres.
 
Og med tanke på de siste ukers grusomme terrorhendelser, så er det kanskje ikke så rart at vi trer ut av hamsterhjulene vi løper flittig i, og at de mykere verdier blir viktigere enn noen gang tidligere.
 
Interiørtrendene lages av produsenter og leverandører, men de styres av hjertet så vel som sinnet ditt og mitt.
 
 

Her er en liten oppsummering dersom du føler at gråværet har tatt fra deg piffen litt i det siste, og du trenger å komme deg opp på interiør- hesteryggen igjen –  full gallopp, opp fra godstolen og hopp!
 
Her kan du lese om fargetrender

Bruk farger

Dype, lette farger…Er det ikke en motsetning? Nei, fargene nå har mer en dushet, enn en tunghet i seg. 
 
De spiller på overflater, struktur, malingsteknikk og lys. De luner hjemmene våre og de får oss til å føle på hotellfølelsen hjemme, med sine sofistikerte valører. Nordmenn har gått fra eggehvit, til bomull ( der hoppet vi ikke særlig langt..) til dype toner som deco blue og peppersort!
 
Med vårt kalde nordiske lys, fungerer dette spranget faktisk svært godt.
 
Men varme sjeler skal ikke fortvile, for siden vi fortsatt reiser mye, så gjenspeiles også dette i hjemmene våre. Vi lar våre vegger få smake på dype farger, som minner oss om rosa, varm takstein fra Provence og en herlig grønnfarge som gir assosiasjoner til frodige sletter med oregano og timian.
 
Følg Tina og Bonaturlig på Instagram under @bonaturlig
 

Mangfold av tekstiler

Får man aldri nok puter? Nei, tydeligvis ikke å år heller.
 
Med verden tettere, blir også utvalget større. Vi har et mangfold av tekstiler å velge mellom, og de skal mikses og matches som aldri før!
 
Grov lin i selskap med ponponger er liksom like naturlig som kvikklunsjen som selskap på tur. Med fokus på ulike strukturer og teksturer, samt farger, så er det bare å bre om seg raust, både i sofa, på seng og ikke minst på gardiner.
 
La de henge tungt og deilig, og rekke fra gulv til tak. Synes du det blir for mørkt, så er det et godt triks å henge gardinene på hver side av vinduet, altså la være å dekke til lysflaten.
 
Her kan du lese mer om tekstiler
 

Prikken over i’en

Skap deg et hjem, ikke kjøp deg et.
 
Et hjem fylt til randen med interiørartikler fra de kjente leverandører, sier veldig lite om deg som bor der.
 
Så finn frem buddhaen du kjøpte når du var på Bali, og konkylien fra Sydenturen når du var 4, den skal nå stå på badehyllen, og frigis fra esken på loftet.
 
Gå på skattejakt i eget hjem, da slår du i tillegg to fluer i en sommersmekk, og får ryddet i det som ofte er sårt tiltrengt både på loft og i kjeller.
 
På ferie er Lise alltid på skattejakt
 

Vi myknes

Verden byr på om dagen. Det har den for så vidt alltid gjort, men jeg tror mange av oss kjenner på at ytterpunktene mellom det gode og det onde er store og kommer ekstra tett på nå.
 
Dette gjenspeiler seg hos oss mentalt så vel som i våre hjem. Vi «luner» oss til, vi er takknemlige for å komme hjem til trygge, gode hjem, og vi bruker rekordtid nettopp inne og ute, hos oss selv. 
I går surfet jeg innom en artikkel hvor det stod at det å komme på uanmeldt besøk, nå  begynner å bli en tilbakevendende trend igjen. Det tenker jeg er hyggelig. Da kan man glemme cupcakes med rosa, sirlig pyntet glasur, men heller ta seg en bolle – fra bakeren. Så nedpå og deilig!
Gjør hjemmet ditt personlig, vis raust frem hvem du er og sørg for å ha det akkurat så passe nedpå og rotete at det er helt naturlig å krølle beina oppunder seg i sofaen  når man popper innom på en kveldsvisitt.

Something old and something new

Det gjelder i bryllup, men også i interiørverdenen.
 
La gamle skatter få gifte seg med de nye og mer minimalistiske. Og apropos sistnevnte, den helt stramme, nordiske stilen har nå blitt forelsket i grønne planter og mykere, runde kanter og  sammen fungerer de som et par i et godt ekteskap.
 
De spiller på hverandres kontraster og får den andre til å skinne. Så disse spås definitivt å leve lykkelig i alle sine dager.
 
Bo godt, ha fokus på de gode verdier og ikke skam deg om du velger å tilbringe ferien hjemme.

Fordi vi er uendelig heldige som har nettopp et hjem vi kan kose oss i.
 
Fyll det med glede, raushet og vær stolt av det hjemmet du har!
 
Les Tinas blogg – Bonaturlig her
 
 
Les mer på Botrends forside 
 
 
Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.