Annonsørinnhold

Dette er sesongens hagemøbler

Publisert
17. april 2018

Det er ikke lenger tvil. Nordmenn trives ute når været er på godsiden, og har adressert det med større krav til møblene som blir brukt utenfor husets fire vegger. Kolsås Hagesenter har svaret på utviklingen.

For den som ikke har tenkt alt for mye på utemøbler de siste 10 årene, er synet kort og godt uvant. Er det utemøbler eller det vanlige møbler? Stoff, materialer og stil står i sterk kontrast til fortiden.

– Vi merker godt at kunden i Asker og Bærum stiller andre krav til utemøblene i dag. Det skyldes i stor grad av at inspirasjonen kommer fra alle kanter, fra interiørmagasiner til eksotiske reiser mot sørlige breddegrader. I klartekst betyr det at impregnert tre og rotting er på vei ut, mens solid aluminium er kommet for fullt. Det fjerner mer eller mindre all følelse av tradisjonelle utemøbler, forteller Finn Kristiansen som er møbelansvarlig hos Kolsås Hagesenter.

Kolsås Hagesenter, utemøbler, hagemøbler

Arial benk

Hageland-kjeden arbeider tett med leverandørene. Blant annet gir samarbeidet med Villa som er norsk en heldig effekt, kundene kan få levert skreddersydde løsninger i forbløffende design og kvalitet på 10 dager.

 

Puter som drenerer

Utstillingen bekrefter dreiningen i preferanser der lekre lounger venter på nye eiere og forhåpentligvis mye sol og utetid.

Apropos utetid, moderne møbler er blitt vesentlig mer omfangsrike enn tidligere. Dermed har ytterligere en endring for moderne hagemøbler dukket opp, nemlig evnen til å takle et regnskyll uten behovet for å flytte de i en putekasse eller liknende.

– Det er en trend med stadig flere leverandører som tilbyr vannmotstandige puter. Faktisk har enkelte tatt denne funksjonen til et interessant nivå, ved at putene er utstyrt med en dreneringsfunksjon, forteller Kristiansen videre.

Belfort serveringsvogn

Samtidig har han en liten advarsel. Den norske sommeren byr tidvis på mye pollen som kan gi skjemmende merker, er rådet klart – bruk impregnering 3-4 ganger i løpet av sesongen på vanlige puter.

– Det beste trikset er å stable alle putene opp i sofaen, og deretter dra et trekk over. Mange bruker metoden, møbeltrekk er en storselger hos oss. Når det er sagt, så har det kommet enda større putekasser enn før for å takle de store putene, sier Kristiansen.

Teak, Hagemøbler, lounge, Kolsås Hagesenter

Block lounge i teak

Lekre reclainere kommer for fullt

Trenden er altså aluminium, men teak dyrket for møbelproduksjon i Indonesia uten kobling til regnskog er et lekkert alternativ.

Recliner, utemøbler, Kolsås Hagesenter

Belfort reclinerstol

– Det er veldig stigmatisert valg dessverre, men det nytter ikke for seriøse aktører å selge møbler av teak uten å ha sitt på det tørre. Så vi ser at kundene på lik linje med oss må forklare teak som et valg når uinnvidde dukker opp og undrer.

Uansett: Kombinasjonen av aluminium eller teak med stoff i trendriktig hvitt og grått fungerer svært godt på øynene.

– Vi kan allerede nå spå årets slager som går hånd i hanske med utviklingen. Komfortable stoler med høy rygg, altså såkalte reclainere, kommer for fullt uten rotting i rygg og sitteflate. I stedet er det hele konstruksjoner av aluminium som gir en helt annen opplevelse, det oser eleganse kort og godt, slår Kristiansen fast.

Hageland Kolsås, Brynsveien 90, 1346 Gjettum, Tlf.: 67 17 59 90