Dette er trendfargen for 2016

Publisert
17. november 2015
Tekst av
Elin Reffhaug Craig

Det skal være mykt, behagelig og nært. Og rosa.

Tirsdag, i den gamle villaen fra 1890 på Sjøholmen i Sandvika, lanserte Fargerike årets farge for 2016.

Neste år skal det være  –  ROSA.

– I en tid hvor en kan få alt laget maskinelt, blir det myke, det nær, varme, det som er håndlaget og selve håndverket, viktigere og viktigere. Rosa representerer det myke og behagelige. Den føyer seg vakkert inn i våre hjem og gir en naturlig varme, sier kreativ leder i Fargerike, Thale Henningsen.

Les flere saker på Botrends forside. 

Rosa som gjelder

I fjor var det oransje. Året før var det blågrønt og året før der, i 2013, var det lilla.

Gjennom samarbeid med det internasjonale trendbyrået NelliRodi, alle de 120 Fargerike-butikkene, betraktninger fra Europas største interiørmesser og refleksjoner over tiden vi lever i, har Fargerike kommet frem til at det er rosa som gjelder i 2016.

Å lansere nyheten på nettopp Sjøholmen, villaen tegnet av Arnstein Arneberg, var ikke tilfeldig.

De vakre salene og stuene, som i sin tid huset Bærum kommunale musikkskole, er nå rehabilitert av Fargerike og rommene har fått rosatoner i alle nyanser; fra det myke og duse, til det kraftfulle.

Slik får du ny sofa med enkle grep

Dette er tapettrendene i høst

Rosa er en trend flere steder i Skandinavia.

– I år kom Arne Jacobsen-stolen med rosa sete og gull understell. Moroso, Meny, Hay, Kähler og Bloomingville har alle rosa sterkt til stede. Residence hadde akkurat en artikkel om fargen vi elsker å hate. Så dette er vi ikke alene om, sier kreativ leder i Fargerike, Thale Henningsen.

– Vanvittig viktig

Rosafarger i alle nyanser vil leve lenge på Sjøholmen.

Kunstner Björg Thorhallsdottir åpner neste år et kunstsenter for barn i lokalene ved vannkanten. Det vil inneholde et barnekunstgalleri, kafe og selskapslokale, en egen sanseutstilling av barn på det 400 kvm store loftet og kunstverksted.

– Det var helt utrolig å komme tilbake til dette huset igjen – det viser hvor viktig farger er, sa Thorhallsdottir under lanseringen.

– Farger er så vanvittig viktig og har så mye å si for hvordan vi har det, sa hun og fortalte en rekke historier om hvordan farger påvirker mennesker og menneskers adferd.

Annonse