Dette hjemmet ser ut som et hotell

Publisert
18. januar 2016

Boligstylisten bygde drømmehjemmet på barndomstomten.

Da foreldrene til Monica Wenge Hansen ville skille ut tomten, fikk hun og samboer Christopher Skippervold en gylden mulighet.
 
Ett år senere stod et flunkende nytt hus i hagen der hun hadde lekt som barn.
 
Ida Svege planla huset rundt møblene.

– Vi har veldig lik smak

Et 200 kvadratmeter stort hus fordelt likt over to plan, tegnet av sivilarkitekt Marianne Høe i Indigo arkitekter. Med et interiør som leder tankene hen til et eksklusivt hotell. Slik blir resultatet når samboerparet som består av en boligstylist og en lyd-, bilde- og gulvforhandler, får bestemme. De er begge lidenskapelig opptatt av interiør og har kommet frem til løsningene i fellesskap.
 
– Vi har veldig lik smak. Det har nesten ikke vært noen diskusjoner. Det eneste vi var litt uenige om var om vi skulle ha et kino-rom eller ei, sier Monica Wenge Hansen og ser bort på samboeren.
 
– Ja, men det var klart at vi måtte ha et kino-rom, sier Christopher Skippervold.
 
Som innehaver av Soundtec AS leverer han tilpassede lyd- og bildeløsninger til privatpersoner, mens hans andre firma, Unikt Gulv, tilbyr kvalitetsgulv- og dører utenom det vanlig. Dette har ført han til mangt et hjem de senere årene, og gitt inspirasjon til de selv skulle bygge sitt drømmehjem på Ormøya.
 
Nyttårsbordet er dekket i Bærums fineste bolig.

Minimalistisk maksimalisme

Monica Wenge Hansen har mange år i oljebransjen bak seg. Da nedskjæringene kom og hun til slutt mistet jobben, så hun det som et tegn å gjøre levevei av hobbyen. Istedenfor å søke ny arbeidsplass, skapte hun sin egen. Nå arbeider hun som selvstendig boligstylist og har hatt mer enn nok å gjøre.
 
Det er likevel den nye boligen på Ormøya som har kommet i første rekke for Wenge Hansen, som i sitt private hjem går for sort hvitt.
 
– Jeg liker minimalisme med innslag av maksimalistisk statement. Og så er jeg allergisk mot farger. Eller det vil si, jeg kan godt ha farger, men de må være ett sted. Samlet, sier Monica og peker på sitt siste innkjøp.
 
Et stort maleri av Bertil Greging dekker veggen i spisestuen, og er foreløpig eneste fargeinnslag i første etasje. Riktignok gjenstår flere bilder og kunst på de gråhvite veggene før huseieren sier seg helt fornøyd. Vel åtte måneder etter at de flyttet inn.
 
– Nå som alt er på plass begynner arbeidet med å finne kunst som passer inn. Hittil har vi en blanding av arvet og moderne, og fotokunst. Men å finne det riktige tar tid, det er jo kunst man skal leve lenge med, sier boligstylisten.
 
De fineste boligene vi besøkte i 2015.

– Kjøkkenet er mitt favorittrom

Gulvene i boligen er dekket av lamellgulv i 26 cm bredde med 6 mm toppsjikt eik. Både ute og i førsteetasje sørger gulvvarmen for at beboerne er varme på beina. I andre etasje, som huser soverommene, bad, walk-in-closet og stue til døtrene på 5 og 15 år, kommer varmen automatisk opp fra underetasjen.
 
– Peisen på kjøkkenet varmer også opp hele huset, men der hadde vi litt problemer. Vi ville egentlig ha gasspeis, men i kombinasjon med de andre varmekildene vi valgte, tilsier reglene at vi ikke kan ha det. Nå blir peisen mest for kosen, for det er egentlig mer enn varmt nok her, sier Wenge Hansen.
 
Kjøkkenet, som kun består av underskap og ett skap i takhøyde langs den ene veggen, har samboerparet tegnet selv. Elementene er levert av Bulthaup, mens møbelsnekkere har laget tilpassede løsninger som dype skuffer og trykkskap i sort heltre eik.
 
Alle flatene på kjøkkenet er sort heltre eik, også benkeplaten som mest sannsynlig vil bli byttet ut på sikt.
 
– Vi er stort sett veldig fornøyde med det vi har valgt, men det hadde kanskje vært lurt med en steinplate på arbeidsbenken. Gulvet holder seg bra uten flekker, men arbeidsbenken har allerede fått flekker og riper, så her kommer det nok en sort marmorplate, sier Wenge Hansen.
 
De har fått kjøkkenet de drømte om. En sosial sone hvor familie og venner møtes.
 
– Vi er veldig glad for at vi gikk for en åpen løsning på kjøkkenet. Her kan man lage mat samtidig som man er sammen med gjestene sine. Det er helt klart mitt favorittrom, sier samboer Christopher Skippervold.
 
Sort kjøkkendrøm på Snarøya.

Annonse

Fjernstyrer lys og lyd i alle rom

Samboerparet har brukt mye penger på skreddersydde løsninger. Kåre Melin i SJ Totalinnredning har, foruten kjøkkenet, bygget inn skapene på badet, barnerommene og i gangen. Store speil og TV’er er også bygget inn, samt senger og parets sengegavl – også disse i sort heltre eik.
 
– Samarbeidet med møbelsnekkerne har vært utrolig bra. Alt er nøye utvalgt, men venner og familie trodde vi tullet da vi la frem noen av planene våre. Vi har jo valgt mye annerledes, og mye minner nok om et hotell, sier Wenge Hansen.
 
At det også er innebygget lydanlegg i husets samtlige rom, samt en rekke store flatskjermer, styrker hotellfølelsen. Speakercraft-anlegget styres av Sonos styringssystemer via små iPader som henger i husets store oppholdsrom. Foruten lyden, styres også lyset og husets overvåkningssystem fra nettbrettene. En nødvendighet når husets eneste mann arbeider med lyd- og bildeløsninger.
 
– Vi har lyd overalt. I taket, på terrassen og i garasjen. Til og med i Monicas walk-in-closet og i hagen, sier Christopher Skippervold og peker ut gjennom de store glassvinduene.
 
– Men alt er skjult, man ser ingenting med mindre man vet at de er der. De er nemlig gjemt i falske steiner i hagen.
 
Sven Ivar Dysthe er en av Norges fremste industridesignere. 
 

– Jeg elsker alt som er firkantet, rett og enkelt

Paret brukte to år på å planlegge boligen på Ormøya. Etter åtte måneder i det nye huset er det ingenting foruten den tidligere omtalte kjøkkenbenken de ville gjort annerledes.
 
– De sorte flisene i gangen blir fort skitne, men det er ikke den største flaten så det er lett å holde det rent selv om det kommer gjester, sier Monica Wenge Hansen.
 
Vanlig Jif og en mopp tørker lett over. 1/3 eddik og 2/3 vann gjør også blanke fliser skinnende.
 
– Sorte gulv, blanke fliser og mye glass er ikke det mest praktiske når man har barn, men med litt forhåndsregler fungerer det likevel utmerket. De åpne løsningene og lite dill sørger for at det er lett å holde det rent og ryddig, sier Wenge Hansen.
 
Samboer Christopher Skippervold nikker samtykkende.
 
– Barna er mye i stuen oppe og der har vi valgt en mer slitesterk sofa. Nå gjenstår det bare å få familiebildene i rammer, sier Wenge Hansen.
 
– Og gardiner. Men Monica er veldig redd for gardiner, de myker jo opp. Derfor gikk vi for lameller, parerer Skippervold lattermildt.
 
– Ja, jeg vil ikke ha det for koselig, sier Wenge Hansen.
 
– Jeg liker ikke mye små pyntegjenstander, men store friske blomsterbuketter. Jeg vil ha detaljer i kvalitetene, utforming og stoffene. Mindre dill rett og slett. For meg er den rene hotellstilen avslappende.
 
Se flere lekre hjem på Botrend her.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.