Dette huset gikk 8 millioner over takst

Publisert
3. februar 2016

Alt må totalrenoveres i huset som ble solgt til 19,2 millioner.

Det var stor etterspørsel da villaen fra 1911 på Tåsen i Oslo ble lagt ut for salg. Flere forsøkte å kuppe boligen i forkant av visningen, men eiendomsmegler Anne-Sofie Østby Røiri valgte visning.
 
– Jeg var i kontakt med flere utbyggere i forkant, men jeg anbefalte selger å holde visning. Man kan aldri vite, det kan jo være kapitalsterke privatpersoner som også vil bo der, sier Østby Røiri som gikk tom for salgsoppgaver under helgens visninger.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Hun anslår at mellom 60 og 70 familier var innom lørdag og søndag. Alt fra gravide, unge par til besteforeldre og utbyggere hadde tatt turen til den 284 kvm. store villaen med eplehage.
 
Men det var en utbygger som trakk det lengste strået. Det skriver også E24 som omtalte salget først.
 
– Det er jo en meglers drøm at det renner inn med mennesker. Jeg har hatt flere privatvisninger og lånt ut nøkler hele uken. Vi hadde også 8-10 seriøse utbyggere som var veldig interesserte, men til slutt var det to utbyggere som knivet om eiendommen, forteller Østby Røiri.
 
Boligprisene har økt med 5,2 prosent på ett år.
 
Har du tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post. 

– Taksten lå der den burde ligge

 
Huset på Tåsen ble solgt til 19,2 millioner – hele åtte millioner over prisantydning.
 
– Taksten var riktig, og lå både der vi og takstmann mente den burde ligge. Jeg syns det sier veldig mye om etterspørselen etter slike store tomter med potensiale. Det er få tomter med eplehage midt i byen. Så her har man store muligheter til å gjøre noe, sier Østby Røiri.
 
Heftig respons på Bærums Verk-bolig
 
Hva slags planer utbyggeren har for tomten, vet megleren ikke, men at den 1,7 mål store tomten byr på mange muligheter, er klart.
 
– Den har et parkareal på rundt 300 kvm. som man må søke dispensasjon om for å utnytte. Det var solide firmaer med mye erfaring som var med i budrunden. Jeg tipper at den mest sannsynlig vil bli revet og erstattet med flere nye boliger.
 
Dette rekkehuset hadde 60 personer på visning. 

Annonse

Bød 17 millioner i forkant

Anne-Sofie Østby Røiri har lang erfaring som eiendomsmegler, men har aldri vært borti lignende. Hun mener det lite utbudet av boliger etterfulgt av stor etterspørsel presser prisene til værs. Det gjør også at stadig flere prøver seg på kupping av boliger.
 
Fenomenet har vokst betraktelig den senere tiden, men både Østby Røiri og Berit Sveen Muggebye i Eiendomsmegler1 i Asker, råder selger til å holde visning.
 
– På generelt grunnlag ønsker vi at selger skal gjennomføre visningen. Det er også bakgrunnen for regelen om at første bud skal stå til klokken 12 dagen etter visning, sa Muggebye til Botrend da vi omtalte fenomenet i januar.
 
– Kjøpere går aktivt på både megler og selger. Mange blir jo veldig smigret av å få et bud som ligger over takst, men akkurat i denne saken hadde jeg en sterk fornemmelse av at det var lurt å holde visning. Vi ville kjøre en fair visning, selv om vi hadde fått inn et bud på 17 millioner før visning. Vi kan jo trygt si at det var helt rett at ingen fikk kuppe dette i forkant, sier eiendomsmegler i iHus Anne-Sofie Østby Røiri.