Dette rekkehuset fikk over 60 på visning

Publisert
1. februar 2016

Gikk nesten en million over takst.

Mellom 60 og 70 på visning, 45 på liste og ti budgivere. Responsen rekkehuset på Blommenholm i Bærum mottok hos boligkjøperne overrasket til og med eiendomsmegleren.
 
– Det er uvanlig at man har så mange visningsdeltagere. Det er langt over det vi det vi normalt ser og det vi så generelt andre halvdel i fjor. Men det er noe som pleier å skje når det har vært stille i forbindelse med jul og nyttår, dog ikke så sterkt, sier daglig leder og eiendomsmegler Håkon Dybvad i Krogsveen på Bekkestua.
 
Begge rekkehusene gikk 700.000 kroner over takst.
 
Derfor leier Bettine (29) ut via Airbnb.

Ti budgivere

Rekkehuset i Blomsterkroken på Blommenholm ble lagt ut med en verditakst på 5.650.000 kroner. Etter en heftig budrunde med hele ti budgivere var salgsprisen 6,6 millioner – 950.000 kroner over takst.
 
– Første budet kom inn 50.000 over prisantydning. Det var en budrunde som gikk forholdsvis raskt opp til. Det var fire interessenter som var betalingsvillig over en halv million over prisantydning, fortsetter Dybvad.
 
Han tror noe av årsaken til den store interessen skyldes rekkehusets størrelse.
 
– Det er jo en bolig som er noe større enn rekkehusene i området. Boligen har et bruksareal 167 bruksareal, noe som er 30–40 mer enn det man finner på de helt vanlige standard rekkehusene rundtom. Dette er med på å åpne opp kjøpergruppen, slik at man også får med seg de som kikker på eneboliger og tomannsboliger. I tillegg ligger boligen i et hyggelig strøk med en god standard.

Annonse

Få boliger til salgs

Selv om ikke alt går over, har starten på boligåret vært meget solid. Det bekrefter flere meglere overfor Budstikka.
 
– Jeg forventer at det blir en meget sterk januar. Det er lite til salgs og mindre enn det var i fjor. Det gjelder både Asker, Bærum og Oslo, sier Dybvad, og fortsetter:
 
– Spådommene for boligmarkedet er bra. Det forventes fortsatt prisvekst, og renten er lav, og da kjenner folk sin besøkelsestid i januar.
 
Stjernemegler Dyve selger mest av alle.
 
– Det spås en liten prisoppgang også i år ved at gjennomsnittsprisen vil ligge ca. 3 prosent over 2015. Det meste av det tas ut i første kvartal før vi får en prisutflating i andre kvartal. Deretter får vi kanskje en liten oppgang igjen i august før det synker igjen i fjerde kvartal. Dette er den årevise syklysen, avslutter han.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Denne saken ble først publisert i Budstikka.