Dette uthuset kan du få for 5,5 millioner

Publisert
3. april 2016

Ikke mange hytter å velge mellom i Asker og Bærum.

 
Drømmer du om en hytte få meter fra dørstokken hjemme – ja da har du ikke mye å velge mellom i Asker og Bærum akkurat nå.
 
Kun tre hytter ligger ute for salg på Finn.no i Asker og Bærum. To finner du på Borøya, over 5 millioner må du bla opp for å sikre deg hvert av stedene. En hytte i Lommedalen kan bli din for rundt 1 million kroner.
 
Er drømmen en fritidsbolig i utlandet, kan du lese om Asker-familien som restaurerte en gammel herregård i Piemonte. 
 
Det største hytteområder i Asker og Bærum finner du på Brønnøya i Asker med over 260 hytter.
 
En annen populær øy er Gåsøya i Bærum, for tiden ligger det ingen eiendommer ute for salg her. Også Ostøya er et populært område.
 
Stor interesse for hytter på Sjusjøen og Skeikampen

Annonse

30 kvadratmeter til 5,5 millioner

 
Et lite uthus på 30 kvadratmeter, bygget i 1971, på en fem mål stor eiendom i Furuholmveien på Brønnøya, lå ute på Finn.no frem til slutten av november i fjor. Da ble annonsen trukket fra markedet, nå er den lagt ut igjen.
 
Prisantydning er 5,5 millioner.
 
Hemker mener et kjøp av dette stedet dette er en god pengeplassering da stedet har lav ligningsverdi.
 
– Hvis noen med formue investerer i dette stedet vil de kunne redusere den skattbare formuen.
 
Det er mulighet for å bygge ca. 70 kvadratmeter fritidsbolig bak dagens uthus på arealet som er regulert til dette. Man må da ha tinglyst parkeringsplass på Nesøya og være tilkoblet vann og avløp.
 
Rivieraen blir for dyr for nordmenn

Positiv trend

 
– Jeg tror at hyttemarkedet er inne i en positiv periode. Med en svake krone er det flere nordmenn som velger å være i landet i feriene. Folk har ikke i samme grad som tidligere råd til å reise til utlandet. Dette ser ut til å kunne slå positivt ut for hyttemarkedet, forteller eiendomsmegler hos Privatmegleren, Andrew Jackson Hemker som selger eiendommen på Brønnøya.
 
Hemker mener at styrkingen av Euro fører til at mange foretrekker å kjøpe hytte i Norge.
 
– Når det gjelder Brønnøya spesielt, antas det at med økende fokus på miljø og den globale oppvarmingen vil det trolig bli mer ønskelig med kortreiste ferier som gir mindre CO₂-utslipp. Brønnøya er et flott alternativ med en kjøretid på en halvtime hjemmefra for mange.
 
At ferieboliger utenlands nå blir vesentlig dyrere som følge av lav kronekurs, vil også virke positivt inn på interessen for hjemlig hyttekjøp.
 
Asker-megler selger John Fredriksens luksus på Geilo
 

Leies ut

 
Etter at hytta ble trukket fra markedet i fjor høst er stedet leid ut.
 
Hemker mener et kjøp av dette stedet dette er en god pengeplassering da stedet har lav ligningsverdi.
 
– Hvis noen med formue investerer i dette stedet vil de kunne redusere den skattbare formuen.
 
Den andre hytta som ligger ute for salg på Brønnøya ligger i Vendelveien 54 og har en prisantydning på 4,85 millioner, med en takst på 5,4 millioner.
 
Hytta er på 61 kvadratmeter og har en tomt på 2,3 mål. Hytta har stue med peis og «glassveranda» med utgang til stor terrasse. to rom på hems/loft som er innredet og i bruk som soverom. Hytta har ligger ute for salg siden sommer 2015.
 

Hytte i marka

Interessen for fritidsboliger i marka rundt Asker og Bærum er stor.
 
I dag ligger det kun en hytte ute og den ligger i Trulsebråten i Lommedalen. Hytta på 40 kvadratmeter med to sengeplasser har en prisantydning på 1,05 millioner kroner.
 
Hytten ligger åpent til i skogen på Skollerudåsen, med utsikt over Lommedalen, Kolsås, Skui og Oslogrensen.
 
Det er turterreng med Skriveberget, Burudvann, Brunnkollen, Skytterkollen, Øyervann, Tjæregrasshøgda, Haslumseter kapell og Bærums Verk Handlegate, i gåavstand.
 
Det er ikke innlagt strøm og vann på hytta som har en tomt på 2 mål.
 
– Generelt kan jeg si at hytter i Asker og Bærum er attraktive på grunn av kort reisevei for mange hyttekjøpere, har Christian V. Dreyer i Eiendom Norge sagt til Budstikka tidligere.