Dette var de dyreste boligene i fjor

Publisert
19. januar 2017

Asker og Bærum hadde 334 eiendomssalg over 10 millioner kroner.

Botrend har sett nærmere på statistikken for boligsalg i Asker og Bærum i året som har gått.
 
Tilsammen i de to kommunene ble det  solgt 334 boliger over 10 millioner kroner. 
 
Det vil si 72 boliger i   Asker,  mens det i  Bærum  var hele 262 eiendomssalg over 10 millioner kroner i 2016.
 
Blant de mest eksklusive boligsalgene, er det kanskje ikke overraskende områdene  Nesøya  og  Snarøya  som skiller seg ut.
 
For overdragelser over 10 millioner kroner, var de fire dyreste boligene i Asker nettopp på Nesøya.   I Bærum var de to dyreste på Snarøya, på tredjeplass kom  Jar.
 
Her får du flere eiendomsnyheter
 

Annonse

Aller dyrest på Nesøya

Det desidert dyreste eiendomssalget i området skjedde på Nesøya på sensommeren i fjor, da  May Len Stensaker solgte sin villa.
 
Sluttsummen endte på 58,5 millioner kroner for boligen på nesten 1.000 kvm.
 
Kommersiell tjeneste: På boligjakt? Her er boliger til salgs
 

– Det er en epoke som er over. Vesthellinga 3 har vært et enormt prosjekt, som har tatt meg 12 år. Det har vært et fantastisk sted både å utvikle og bo på, men alt til sin tid, sa Stensaker til Budstikka.
 
Luksusboligen regnes som særdeles påkostet, og har både lang strandlinje og egen tennisbane nede ved sjøen. Eget spaanlegg og svømmebasseng hører også med.
 
Kjøperen er Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge.
 
Stort «off-market» for dyre boliger
 

Reitan-salg

Det nest dyreste eiendomssalget i Asker skjedde da Magnus Reitan solgte sin villa på Nesøya for 34,1 millioner kroner i fjor.
 

Hytte i Oslofjorden satte prisrekord
 
Villaen som lå ute for salg fra 2015, men registrert solgt i februar 2016, var lenge Norges nest dyreste bolig på det åpne markedet. Reitan la til sin Tesla el-bil med på kjøpet, og   salget genererte en enorm interesse.
 
– Jeg tror det er den leiligheten som har skapt mest engasjement på min egen profil på Facebook noensinne, sa eiendomsmegler Odd Kalsnes i Privatmegleren til Budstikka.
 

Dyrt på Snarøya

I Bærum var det en eiendom i Fürstlia på Snarøya som var det dyreste boligsalget i 2016. Her var det Nille-arving Ginny Aarskog Pettersen som betalte 30 millioner kroner for strandeiendommen som hun nå  planlegger å utvide.
 
Det nest dyreste eiendomssalget i Bærum skjedde også på Snarøya, da Borgenhaug 19 ble solgt for 28,7 millioner kroner. Det var imidlertid en villa på Jar som fikk oppmerksomhet i fjor, da det var budrunde på en luksusvilla uten strandlinje eller sjøutsikt.
 
Kunstner sikret seg middelaldergård
 

– Det er svært sjelden av slike boliger blir solgt så raskt. Vi hadde om lag 30.000 klikk på Finn-annonsen, og 20 interessenter satte seg på liste etter første visning, forklarte Stian Holmen-Jensen i Privatmegleren Børke og Partnere på Stabekk.
 
Prisantydningen var på 24 millioner kroner, og til slutt ble villaen solgt for 25,4 millioner kroner etter budrunde.
 
Flere kjøpere av luksushytter
 

Oppsving for dyre boliger

 
2016 var et  rekordår for omsetning av dyre boliger   i Norge.
 
– Vi har merket en stor pågang av kjøpere i dette segmentet, sier eiendomsmegler Keven Frantzen i Privatmegleren Solli og Partnere i Asker.
 
Dyre boliger har fått en reprise
 
Les mer på Botrends forside
 
Følg oss gjerne på Facebook og Instagram @botrend.no