Drømmen er et drivhus

Publisert
24. februar 2017

Og sånn skal det se ut.

Det er lov å drømme, midt i februar.
 

En klisjé

Drømmen min handler om et drivhus. Mitt helt eget sted, der jeg kan være Fanny, og ikke mamma eller samboer eller datter eller venninne eller ansatt eller fortballmamma eller nabo eller damen foran deg i kø på Kiwi.
 
Et helt eget fristed, der man kan sysle med det man skal, akkompagnert av klassisk bakgrunnsmusikk.
 
Det skal være lunt, flislagt med marokkansk mosaikkflis, en kurvstol med en pute i og en bred arbeidsbenk. Og bedd, selvfølgelig. Og redskap og en knaggrekke og.. orden.
 
Ta det for hva det er; en klisjé.

Annonse

Det er lov å drømme

Dette er min drøm. Din handler kanskje om noe annet.
 
En velfungerende garasje med varmekabler i flislagt gulv, eller et inspirerende hjemmekontor med en dyr kontorstol og inspirerende kunst på veggene, kanskje?
 
Eller et moderne og funksjonelt kjøkken, med en benk i vinduskarmen der du kan drikke kaffe og lese en HEL avis. Hvordan ser ditt fristed ut?
 
Les også: Fornuft og følelser – om å bli et praktisk menneske
 

Fristedet

Da jeg var liten, pleide jeg å bygge hytter. Hytter under tepper, i underkøya eller mellom stoler. Jeg brukte lang tid på å bygge disse hyttene, fristedene, for så å innrede de med store puter, bøker til bord, venner eller dukker og musikk.
 
Så hentet jeg meg mat og kanskje noe å drikke, før jeg flyttet inn.
 
I hytta var det bare meg og de tingene jeg ville omgi meg med. Ingen hensyn å ta, selv for et barn. I en halvtime var det bare meg i hele verden og det var fint. Jeg ble selvsagt lei etter en stund, men den halvtimen… den var verdifull.
 
Les også: Hvem innreder vi barnerommet for?
 

Jeg elsker kaoset, men ikke når jeg mister oversikt

Så vidt jeg forstår kommer morsrollen med obligatorisk dårlig samvittighet. Jeg får dårlig samvittighet fordi jeg heller klager over hvor slitsomt alt er, fremfor å fortelle om hvor fint det er.
 
Det er liksom så selvsagt. For det er fint. Det er helt fantastisk! Og det er skummelt. Du har så mye å miste, så tungt ansvar. Det er utmattende. Det er slitsomt. Det er alt, det er lov og det er naturlig.
 
Jeg bor sammen med fire gutter, som jeg har tenkt er mitt lodd i livet (HJERTE!). Guttene mine driver med… gutteting. Overalt, hele tiden. Jeg elsker kaoset, men ikke når jeg mister oversikt. Over hvor, hva er, eller hvem som ikke liker servelat lenger.
 
Les mer fra våre bloggere her

Derfor er drømmen viktig

Nettopp derfor er det så viktig å drømme om et drivhus, ditt eget fristed. En halvtime der det er bare deg, i hele verden. Der du kan ”ligge på lading” til batteriet har fått boost.
 
Ikke noe nødlading, jeg snakker om god, gammeldags lading med ledning der du er pal.
 
Du vil til sist være den beste utgaven av deg selv. Du trenger det. Du har tid til det. Klesvasken skal ingen steder.
 
P.S! Bildet i artikkelen er hentet fra Botrends reportasje: Fikk drømmehagen med eget drivhus.
 
Les mer på Botrends forside
 
Ta gjerne kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no