Dumpet pris på sjelden strandeiendom

Publisert
13. mai 2016

Solgt etter kort tid.

Få dager etter at en 10,5 mål stor strandeiendom på Gåsøya ble lagt ut for 15,9 millioner kroner er den solgt.
 
I fjor lå det samme landstedet ute med en pris på 20 millioner – advokat og megler Camilla Sem dumpet prisen med over 4 millioner. Kort tid etter at den ble lagt ut på Finn.no ble den sjeldne strandeiendommen solgt.
 
Botrend følger eiendomsmarkedet tett, og her kan du lese siste nytt.
 

Annonse

– Få steder som dette

Stedet som har en fritidsbolig, et anneks og uthus er bygget i 1925 ligge på nordre del av Gåsøya. Eiendommen omfatter også Mellemskjær og Terneskjær.
 
– Eiendommen lå ute for salg i fjor med en prisantydning på 20 millioner. Da var det ikke et marked for hytta til den prisen. Et sted som dette er det få av med så lang strandlinje og stor tomt, sa advokat og megler Camilla Sem i Sem og Johnsen Eiendomsmegling til Budstikka onsdag.
 
Torsdag ettermiddag bekrefter Sem at eiendommen er solgt.
 
– Utover det har jeg ingen kommentar, skriver Camilla Sem i en sms til Budstikka.
 
Hva den endelig prisen på landstedet ble er ikke kjent. 
 
Les mer om hyttemarkedet her.
 
 

Eier bor i USA

Strandeiendommen har vært i eie i samme familie siden 1936.
 
– Det er behov for oppgradering og standarden er enkel, men den har vært i bruk frem til i dag, sa Sem onsdag.
 
I annonsen står det at den innvendige bruken i dag av eiendommens bebyggelse og rom er annerledes enn det som opprinnelig er byggemeldt. Bruken av rom kan være i strid med dagens byggetekniske forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.
 
Nå er også Asker dyreste strandeiendom solgt – etter flere år i markedet.
 

– En sjelden idyll

Eiendommen har solrike uteplasser med utsikt mot fjorden og Oslo. Det er en lang strandlinje med brygge med god dybde og flytebrygge.
 
Gåsøya ligger sør for Ostøya, mellom denne og Nesodden. Øya, som har mange private fritidshytter er drøyt en kilometer lang og har noen mindre holmer inn mot Ostøya. Det er en fyrlykt øst på øya som inngår i seilingsleden inn til Oslo.
 
Du er avhengig av båt for å komme ut til stedet. Mens i Lommedalen venter dette 300 år gamle småbruket på nye eiere.
 
– Jeg vil si at dette er en sjelden idyll med masse uteplass med en stor, fin og flat gressplen. Her er det tumleplass for store og små, sier Sem.
 
– Flere interessenter har meldt seg, det er ikke ofte det kommer slike eiendommer med lang strandlinje for salg. Det er god bevegelse i markedet, så vi får se hva som skjer. Det er nok mange som kommer til å dra ut med båt for å se nærmere på stedet fremover, spådde megler Camilla Sem.
 

Attraktivt område

Hytter i Asker og Bærum blir sett på som attraktive.
 
– Generelt kan jeg si at hytter i Asker og Bærum er attraktive på grunn av kort reisevei for mange hyttekjøpere, har Christian V. Dreyer i Eiendom Norge sagt til Budstikka tidligere.
 
Denne saken ble først publisert i Budstikka.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.