– Dyre eiendommer har fått en reprise

Publisert
2. juni 2016

Enebolig på Snarøya solgt for over 18 millioner kroner.

To visningsrunder sørget for full pott til selgerne av en kjedet enebolig i strandkanten på Snarøya denne uken.
 
Den 254 kvadratmeter store eneboligen ble solgt til prisantydning på 18.250.000 kroner.
 
– Det er bra driv i markedet. Selv boliger fra 25 millioner og oppover går godt om dagen, sier partner og eiendomsmegler i Nordvik & Partners, Christian L. Mathiesen.
 
Samme megler står bak det forestående salget av milliardærarving Maria Høilis gård i Lier, og solgte også tidligere i år luksushytta i Kragerø.
 
Som flere meglere har uttalt til Botrend den senere tiden, er det den lave renten og fjerningen av arveavgiften som nå har ført til fortgang i luksusmarkedet.
 

Annonse

– De som kjøper disse eiendommene har nok anledning til det uansett, men det har ført til at flere velstående familier deler ut penger til barna som da kjøper bolig. Dyre eiendommer har fått en liten reprise, sier megler og grunnlegger av Sem og Johnsen, Tom Elliot Johnsen.
 
Han opplever stor interesse for to eiendommer som ligger ute for salg i Bærum. En arkitekttegnet villa på Blommenholm fra 2001 har fått prisantydning på 19,5 millioner, mens en landlig enebolig på Hosle har fått en prislapp på 11,7.

Selger «off market»

Mens Blommenholm-villaen kun har privatvisninger, skal eiendommen på Hosle besiktiges av potensielle kjøpere til helgen.
 
Også på Snarøya ble det avholdt to åpne visninger, men slettes ikke alle boligsalg foregår slik om dagen. Eiendomsmegler Edvard Chapsang i Eie Sandvika anslår at rundt 15-20 prosent av totalvolumet deres selges «off market». Fordi presset er så stort.
 
– Det er stor interesse på det som legges ut fordi det har vært få eiendommer til salgs. Jeg har også solgt flere eiendommer «off market» på Snarøya.
 
 

Lavere priser på luksuseiendommer i Bærum

Tom Elliot Johnsen i Sem og Johnsen forteller at den store tilflytningen til Oslo har hatt stor innvirkning på eiendomssalget av dyre boliger i Bærum. Det er flere dyre eiendommer i hovedstaden, men presset gjør at flere søker utover kommunegrensene. Det er korte avstander og litt lavere priser.
 
– Det er sjønært, kort vei inn til Oslo og et hyggelig bomiljø på Snarøya. At utbyggingen på Fornebu begynner å bli ferdig, har også mye å si. Jeg har tro på markedet for dyre boliger på Snarøya fremover, sier Mathiesen.
 
Partner og eiendomsmegler i Sem Johnsen, Michelle Krefting, har stått bak salget av en 17,9 millioners villa på Nesøya og har også tro på luksusmarkedet i Bærum.
 
-Noen ser muligheten til å skaffe seg en bra eiendom med nærhet til sjøen for en relativt god pris sett i forhold til lignende eiendommer på blant annet Bygdøy, sier Krefting.

Annonse

Beliggenheten skal være landlig, men sentral

De mest populære eiendommene har sentral beliggenhet samtidig som de ligger skjermet til. Landlige omgivelser og småbruk er svært populære.
 
Det kan være årsaken til den enorme interessen rundt både den arkitekttegnede villaen på Blommenholm og eneboligen på Hosle.
 
– Eneboligen på Blommenholm ligger på en høyde med umiddelbar nærhet til fri- og grøntområde. På Hosle er man egentlig på landet selv om man ikke er det. Det er et eventyr å kjøre inn veien forbi hestegårdene på vei hjem og samtidig bo i nærheten av alt, sier Tom Elliot Johnsen.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.