En annerledes låve i Bærum

Publisert
20. november 2015

Fanny har besøkt Bjerke gård på Tanum.

Snart helg og tid for hjem.
 
Endelig!
 
Novembers siste dager har vist seg uendelig lange, trøtte, glatte. Jeg trenger en kopp kaffe. Og når gode råd blir dyre, er det bra at det er jeg som gir rådene.
 
Så, selv om jeg sikkert burde ha kjent på tidsklemma eller førjulskjaset, skal jeg ikke det.
 
I helgen skal jeg gjøre det jeg vil. Og det jeg vil er å gå på tur og drikke kaffe. Og kanskje kjøpe en amaryllis.
 
Les Fannys tips for en tidskalender her. 
 
Les flere saker på Botrends forside her. 

Tid for fri

 
Å multitaske er en treningssak som jeg etter hvert har blitt ganske flink til. Det finnes flere forskjellige og logiske grunner til det, den mest åpenlyse er selvfølgelig at alle skal få gjøre noe de selv vil gjøre når vi har fri og helg.
 
En tur bør inneholde noen stopp på veien, underveis eller delmål. Så, vi gjorde noe for alle sist helg. Vi slappet av! Kryss i taket. Vi gikk på tur.
 
Og jammen bød det seg frem en elegant sjanse for både juleblomst, kaffe og førjul uten stress.
 
Les intervjuet med danske TineK her
 
Alt som er litt annerledes, det er fint.
 
Som Gårdsbutikken på Bjerke gård, en liten perle av et sted man kan legge igjen noen kroner.
 
Bjerke gård ligger fantastisk til på Tanum, helt i markagrensen. Det er en vakker gård, og ser ut som en skikkelig gammeldags gård skal. Med stor stall, låve og traktor. Stor stas for små gutter og mammaene deres.
 
Saken fortsetter under bildene.

Annonse

En egen sjarme

 
Gårdsbutikken holder til på låven, og den er det Marianne som driver.
 
En butikk som dette må oppleves, og opplevelsen blir gjennomført genuin når du får lov til å gå inn i butikken med søle på støvlene dine. Ikke bokstavelig talt, men bokstavelig talt.
 
Anette leverer keramikk til restauranter
 
Ved inngangspartiet bugner det av juleroser, cedertrær, misteltein og løkblomst.  Julestemning i tekkelig form, vil jeg si. Lite senterpreget, også.
 
Butikken har knirkende brede gulvbord med en helt egen sjarm som ikke kan kjøpes for penger, men kan drives frem over tid. Det lukter svakt av duftlys og det spilles veldig selvsagt musikk på et anlegg, et sted.
 
Interiøret i butikken er utpreget landstil. Gjennomført til fingerspissene og helt typisk cottage. Eller ikke helt typisk, til det er stilen for gjennomført utført. Det er den type stil som umiddelbart gir deg lyst til å krølle deg under et teppe foran peisen, lese i en god bok med en kopp varm kakao.
 
Barn ingen adgang, altså i dagdrømmen min.
 
Butikken er full av unike møbler og tekstil, interiør, dekor, lysestaker, såpe, småplanter og andre spesielle ting en skattejakt kan by på. Her kan jeg finne noe spesielt, noe lite, noe rart, noe de ikke har alle andre steder.
 
Les hvordan du kan kle rommet i kongelig drakt.
 
Barnet i meg hører like dårlig som mine barn. Jeg klarer heller ikke å la være å se med hendene. Og rosinen i pølsa, et ordtak jeg forøvrig aldri har forstått essensen av, er at du får kjøpt den obligatoriske kaffekoppen i kaffebaren på hjørnet ved inngangsdøren.

Samhold og null stress

 
Tilbake til multitasking.
 
Hva gir du meg?
 
Vi har, kort oppsummert: vært sammen, ikke stresset, kranglet litt mindre, gått på tur, sett på traktor, sett på hest, sett i butikk, fått inspirasjon, kjøpt god kaffe og fått julestemning. 
 
Selv om en ikke er garantert å se fjøsnisse, selv på gård, er det like morsomt å se etter han.
 
God helg!
 
Gå til Botrends forside her.