En hylle på prøve

Publisert
2. september 2016

Om kompromisser og innredning av et felles hjem.

Han får bestemme en hel del. Han vet så mye. Hvilke vinduer som er energieffektive og om gresset skal klippes med bioklipp eller oppsamler.
 
Han vet best når det kommer til hvordan ting skal monteres, demonteres og kanskje lagres. Viste du at et bord ikke bør lagres stående på høykant? Ikke jeg heller.
 
Han bestemmer også hvordan det vaskes best. Og det er greit. For han er faktisk ganske flink til å vaske – flinkere enn meg. Jeg liker å tro at man kjenner sine egne begrensninger. Vi har hvert vårt bord.
 
Men ett bord, som ikke er hans, er interiør i huset. Og når han blander seg inn i mitt bord – blir det trøbbel i tårnet.
 

Annonse

Vi har faktisk bare vært uenige om én ting

De fleste som pusser opp, vil på et eller annet tidspunkt finne seg selv på Flisekompaniet på randen av sammenbrudd. Eller i raseri.
 
Blikk, hvesing og kroppsspråk sier mer enn ti tusen ord. IKEA er selve hovedscenen, der tragikomedien spilles ut mange ganger daglig. Med svært levende, engasjerte mennesker i hovedrollen. Underholdning på høyt nivå. Og hvis de i tillegg trekker på en liten familie, som fra før er krevende nok på IKEA… Vel, det er bare å benke seg.
 
Les flere saker fra Fanny her.
 

Vi har pusset opp i mange år. Og kryss i taket, det har gått over all forventning. Og mer om dette kan du lese om her.
 
Det er mange avgjørelser man skal ta og potensielt mye konflikt. Kanskje liker vi de samme tingene, den samme rustikke stilen? Og dette er sant; blant alle avgjørelser vi har tatt, har vi vært uenige om én ting: Skal vi ha knotter eller håndtak på kjøkkenet?
 
Tilfeldighetene (?) har seg sånn at ”de store” avgjørelsene i vår oppussingsprosess har gått knirkefritt. Også hva gjelder det som skal romme huset, inne.
 
Fordi han i utgangspunktet ikke er spesielt interessert i verken å saumfare diverse interiørbutikker eller hva jeg drar med meg inn i huset. Det mitt bord. Det kan jeg.
 
Selvsagt rynkes det på nesen, fordi puter og fancy såper bringes i hus og byttes. Men det pleier å greie seg med det. Det passer meg helt ypperlig og for han er det helt fint.
 
For jeg ville aldri ha innredet hele stuen rosa med sukkerspinn som lukter fiol. Jeg liker å tro at jeg vet hva han kan leve med, men det er en hårfin grense.  
 
Slik innredet Linn Vollen-huset etter betongspisebordet.
 
 

Trøbbel i paradis

Det er derfor vår siste disputt kom bardust på. Veldig bardust. Det dreier seg om en hylle. En stilig, nett, hvit hylle som passer perfekt i den nymalte, hvite store stuen han har laget til oss. En designhylle, jeg oppriktig talt har gledet meg til å  sette opp i stuen.
 
Vel, ikke så fort. Iceberg ahead. For mannen, som bestemmer andre ting, har bestemt at denne hyllen overhode ikke skal stå i stuen.
 
Fra å være en besinnet type som lar disse tingene gli ganske greit forbi, har han ganske enkelt bestemt seg for at denne kampen skal kjempes. Med nebb og klør.
 
Han har gått så langt i å uttrykke sin avsky over den stilige hyllen. Han har uttalt at hvis jeg monterer den en dag han ikke er hjemme, monterer han den ned igjen. Samme dag. Jeg mistenker at et prinsipp står i veien for ambisjon-hylle. 
 
Dette hyllesystemet endrer design når det er i bruk.
 
 

Vi prøver…

Og hva gjør man da, når det er helt riktig for den ene og helt feil for den andre? Vi snakker selvsagt kompromisser. Som det alltid dreier seg om, kanskje selve definisjonen av et samliv.
 
For man skal respektere den andre. Akkurat slik den andre skal respekter deg. Slike ubetydelige, små problemstillinger kan bli STORE uromomenter i samlivet.
 
Så hvordan gjør vi det da? Forlaget mitt er som følger. Vi prøver, i noen uker. Vi ser om det funker, som jeg nemlig tror den vil. Helt perfekt. Fordi jeg tror jeg er like flink til å se løsninger inne som han er ute. Eventuelt går jeg med på flislagt garasje.
 
Den hylla skal opp. Om jeg så må demontere den igjen, helt selv.
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Husk at du kan følge oss på Instagram og Facebook under Botrend.no