Annonsørinnhold

En solid uteplass i stein

Publisert
18. april 2018

Med sol og sommer blir det til at flere av døgnets timer tilbringes ute. Og hvis denne opplevelsen skal være komplett, vil gjerne føttene og øynene hvile på noe behagelig. Her kan Sigvartsen Steinindustri levere kunnskap og materialer som løfter uteplassen til en ny dimensjon.

Så det er sagt: Begrepet uteplass favner vidt og det kan være hagemurer, utepeiser, helleganger, gårdsplass, inngangsparti, trapp og terrasser. Bare fantasien setter grenser.
Naturstein er det naturlige valget når hagen skal fornyes. Skifer og granitt er de vanligste bergartene å bruke i hagen. Disse er tatt rett fra naturen og er evigvarende og vedlikeholdsfrie.

Sigvartsen Steinindustri har 100 års erfaring fra bransjen, og er landets ledende firma innen naturstein for både inne- og utebruk. I tillegg til klassisk norsk skifer som kommer fra Alta, Oppdal og Otta, importerer Sigvartsen naturstein fra de beste produsentene i blant annet Brasil, Spania, Kina, India, Italia og Portugal.

hellelagt vei til vannet

Søk eksepertråd

Før en setter i gang med hagen er det lurt å bruke tid på planlegging. Tenk ut hva ditt behov for hagen er før du setter spaden i jorda.

– Når man skal legge naturstein, om det er murer, helleganger eller plattinger, er grunnarbeidet viktig for å sikre at du får et varig og godt resultat. Hva som kreves av grunnarbeidet vil variere med grunn og forhold. Små plattinger og murer er det fint mulig å gjøre selv. Spør oss om råd angående grunnarbeidet, sier Geir Flatland hos Sigvartsen i Sandvika. De har for øvrig et showroom hvor ulik stein er utstilt for best mulig oversikt.
Ved større prosjekter kan det være lurt å hyre inn profesjonelle. Særlig hvis det gjelder større støpearbeider og høye murer.

Steinmur

Riktig verktøy

Likevel er det mange som finner det givende å legge stein selv, gjerne som et prosjekt som strekker seg over sommeren. På lik linje med at det kan være lurt å rådføre seg med ekspertisen når man støter på utfordringer, er riktig verktøy en suksessfaktor når man tar jobben selv.

– Det stemmer at vi har spesialverktøy som er bedre egnet for steinlegging. Det kan kjøpes eller i visse tilfeller leies, forteller Flatland videre.

Det er også klokt å ha en plan om håndteringen av bruddskifer når man skal legge den selv. – Kundene kan velge størrelse på steinen selv når de bestiller. Ofte velger privatpersoner mellomstørrelsen som lar seg håndtere og gir et bra sluttresultat.

Sigvartsen Stenindustri, Industriveien 10, 1337 Sandvika, Tlf.: 67 52 10 30