Én sprinkelseng – tre uttrykk

Publisert
25. november 2015

Innrede barnerommet? Her får du rådene.

Gå for grafiske mønstre og duse pasteller, kombinert med kontrastfarger på barnerommet
 
Hvilke farger man skal gå for, og hva som skal til for å få det rette uttrykket på barnerommet, er ingen enkel sak.
 
Gro-Pernille Berge Haanes (53), daglig leder i barnebutikken Lilleverket på Bærums Verk, mener trendene i dagens interiørbilde, gjenspeiles i barnerommet.
 
– Grafiske mønstre, og støvete pasteller kombinert med kontrastfarger, er det som gjelder. Elementer i tre kommer også mer og mer. Ved å bruke ulike teksturer i materialer og tekstiler, skaper man spennende kontraster, sier Gro-Pernille.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 

Naturmaterialer

 
Det naturfargede rommet fungerer like godt til både jente og gutt. Farger i grått, beige og mintgrønt er fint i et nøytralt rom.
 
Ved å sy, strikke eller hekle, kan man lage nydelige puter og pledd selv, som ingen andre har maken til.
 
 
– Mange velger å gå for økologisk bomull, eller andre naturmaterialer, som bambus, lin eller ull, forklarer Gro-Pernille.
 
 
Til sengetøy ville hun valgt bomull som er behagelig for barnet.
 
 
I det kjønnsnøytrale barnerommet har Gro-Pernille tenkt tekstur, med fokus på materialer og tekstiler.
 
– Ved å tilføre naturelementer som skinn, pels og tre vil man oppnå et innbydende rom. Hent frem gamle møbler og treleker fra loft og kjeller. Det vil bli et fint blikkfang på rommet. Er man så heldig å ha liggende en tråbil eller gamle metallbiler, og de ikke er i stand til å lekes med, så kan de fungere som dekor ved å henges i taket, eller plasseres på en hylle, sier Gro-Pernille.
 
Her får du Jonathan Adlers interiørtips
 
Dette blir årets farge i 2016
 

Annonse

Lekent uttrykk 

 
Til jenterommet har hun valgt sengetøy i en herlig gul farge.
 
– Kombinert med støvete pasteller fungerer gulfargen kjempe fint, uten at det blir for mye. Ved å tilføre en overraskende farge til pastellene, skapes et lekent uttrykk. Barn liker kontraster og farger, forteller Gro-Pernille.
 
Gutterommet er stylet i blått og oransje, i en tøff grafisk stil.
 
– Her har jeg redd opp med sengetøy i lys, blå turkis med et grafisk mønster. Det grafiske kan gjerne gå igjen som en rød tråd i rommet – i tapet, dekor og tekstiler, sier Gro-Pernille.
 
Oransje fungerer som en kontrast til det blå.
 
– Oransje og blått er komplementærfarger i fargesirkelen- de utfyller hverandre. Hvis man synes det er vanskelig å hvilke farger som fungerer sammen, kan man bruke fargesirkelen, forklarer hun.
 
Slik får du ny sofa med enkle grep
 

Hjemmelaget uro av grener og kongler

 
Sprinkelsengen kan heises opp og ned, til to ulike nivåer. Slik kan barnet ligge høyt i begynnelsen, med en sengebeskytter som gjør sengen lunere.
 
– I sprinkelsengen kan man sove til man er rundt tre år. Mange velger å gå rett på en sprinkelseng, i stedet for å kjøpe vugge eller kurv, sier Gro-Pernille.
 
Og sengen kan godt plasseres flere steder.
 
– Vi bor på ulike måter, så sprinkelsengen kan stå på voksenrommet hvis man ikke har et barnerom. Sengen kan stå inntil én vegg, eller midt i rommet, gjerne med en uro som henger over, slik at barnet har noe å festet blikket på, forteller hun.
 
Uroen kan man lage selv. Her er det kun fantasien som setter en stopper.
 
– Jeg blir inspirert av naturen, og liker å ta med naturelementer inn på barnerommet. Det er kjempe artig å lage uro av grener og kongler, eller skjell, sier hun.
 
– Alle vakre hjem fortjener et teppe

– Tenk utenfor boksen

 
Ikke så altfor mange møbler er nødvendig på barnerommet. Én sprinkelseng, stellekommode, klesskap og hyller er alt som skal til. Man kan absolutt gjøre et varp på loppemarked, ifølge Gro-Pernille.
 
– Jeg er opptatt av å skape et personlig preg på barnerommet. La deg inspirere av trendene, men tenk litt utenfor boksen. Det er utrolig mye kan man gjøre med søte tekstiler og et malingsspann.
 
Les flere interiørsaker på Botrend her.