Endevendte og totalrenoverte stuen på to måneder

Publisert
30. mars 2017

Etter en lengre periode med en lys og romantisk stil, ønsket Lise noe nytt. Det ble stramt og maskulint.

Lise Kjos Haug har alltid hatt et godt øye for interiør.

 

Hun liker å skape et koselig hjem for seg selv og familien på Engelsrud i Asker, men som de fleste andre, har også hun behov for fornyelser.

 

Da hun ønsket å gi stuen et ansiktsløft for om lag ett år siden, lagde hun et moodboard for å visualisere resultatet. Det ble tidlig klart at stilen ville gå fra lys og feminin til mørk og maskulin.

Annonse

Full oppussing

Med et budsjett på 150.000 kroner, fikk Lise og ektemannen Tomas gjennomført det de ønsket, men Lise beskriver det som mye jobb for relativt lite.

 

De startet med å bygge ut et par kvadratmeter av det som tidligere var rommet for spisestuen.

 

Deretter flyttet de verandadøren, la nytt gulv, byttet peis, skrapet veggene fri for strietapetet, og byttet ut salongen.

 

Planla huset rundt møblene

 

– Vi har gjort det meste av jobben selv, med god hjelp av min far og en nabo som er snekker. Det har selvfølgelig bidratt til at vi har holdt oss innenfor budsjettet. Vi fulgte hele tiden med på hvor mye vi brukte, og var prisbevisste til materialer og møbler. Selv om materialer og verktøy kostet en hel del, gikk nok den største enkeltsummen av budsjettet til ny peis, forteller hun.

 

Saken fortsetter under bildene. 

 Prisbevisst

Lise er fremdeles opptatt av at tingene hun omgir seg med skal se luksuriøst ut og være av god kvalitet, men forteller at det likevel ikke trenger å koste skjorta.

 

– Vi har vært ganske prisbevisst og har brukt lang tid på å finne møbler vi virkelig vil ha. Vi har unngått impulskjøp, og har blant annet vært på prisjakt for å få det beste tilbudet på markedet, forklarer hun.

 

 

Møblene i salongen har de betalt i underkant av 20.000 kroner for, noe Lise er fornøyd med.

 

– Sofaen fant vi på et utsalg og er det eneste vi kjøpte på impuls. Stuebordet hadde jeg ønsket meg lenge, og selv om det kostet like mye som hele sofagruppen, kunne jeg nå endelig unne meg det, forteller hun.

 

Slik totalrenoverte de 80-tallsboligen 

 

I tillegg gikk Lise til innkjøp av et skrive- og sidebord hun lenge hadde siklet på. Spisestuen valgte de å beholde.

Krysseksponering

Lise jobber som dekoratør, noe som også får sitt utspill på hjemmebane.

 

Hun er opptatt av krysseksponering, og med en stor, sort salong, var det viktig å ta opp igjen noe av den mørke fargen også i spisestuen.

 

– Det synes jeg skaper en helhet. I tillegg forholder jeg meg bare til noen få farger slik at det ikke blir rotete, presiserer hun.

Nytt kjøkken på to dager

Også kjøkkenet er totalforvandlet. Selv om Lise der hadde møbler med stor affeksjonsverdi, kom tiden da det var på tide for en utskiftning.

 

– Vi var lei gråfargen på veggen, og tok derfor et dristig valg og malte kjøkkenet i den populære fargen deco blue. Møblene har vi kjøpt på Ikea for pengene jeg solgte de gamle møblene for, og lampen har vi fått i gave. På en helg fikk vi plutselig et splitter nytt og rimelig kjøkken i en luksuriøs stil, sier hun fornøyd.

Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Tips eller innspill? Ta kontakt her.
 
Følg oss på Facebook og Instagram under @botrend.no.