Enebolig gikk 1,2 millioner over takst

Publisert
20. mai 2016

Desperat boligjakt på Bekkestua og Østre-Bærum.

En 25 år gammel enebolig på 182 kvadratmeter er solgt til 1,2 millioner kroner over takst.
 
Prisvurderingen på boligen i Skaujordveien var satt til 8.900.000 kroner, men fire budgivere ville det annerledes.
 
– Det er sånn markedet er nå, så kjempeoverrasket er jeg ikke. Men at det skulle bli så høyt hadde jeg ikke trodd, sier eiendomsfullmektig ved Krogsveen Bekkestua, Marius Stormfelt som legger til at både kjøper og selger er svært fornøyde etter salget denne uken.
 
Ifølge Stormfelt var eneboligen riktig priset, men forteller at det er vanskelig å sette riktig pris i et marked som er sterkt preget av lavt utbud.
 

Annonse

Ingen «luretakst»

Hittil i år har en rekke boliger blitt solgt til langt over takst både i Oslo, Asker og Bærum. På Tåsen gikk en renoveringsklar enebolig fra begynnelsen av 1900-tallet hele 8 millioner over takst.
 
I Lommedalen ble et oppussingsobjekt solgt til 80 prosent over prisantydningen på 4,6 millioner kroner.
 
Mange har reagert på at stadig flere boliger selges over takst, og for en kort stund siden hadde Botrend og Budstikka flere artikler om dette fenomenet. Da avkreftet blant andre megler Per Olav Hess myten om «luretakst».
 
– Man er inne i en periode hvor det er mange interessenter i et område hvor det er lenge siden noen er solgt. Dette sammen med lite utbygging danner grunnlag for flere om beinet i budrunde om det som er til salgs, sa Hess.
 

Få salg på Bekkestua de senere årene

Ifølge Marius Stormfelt ved Krogsveen Bekkestua er det langt ifra fritt frem for alle i dagens desperate boligmarked.
 
– Man ser også tilfeller hvor objekter ikke selges etter første visningshelg. Det virker som om folk fortsatt er meget kresne, selv om det er lite ute.
 
Ofte ser han de samme menneskene gå igjen på visningene. Særlig i området rundt Bekkestua hvor det har vært få eneboliger til salgs den senere tiden.
 
– Det har ikke vært mange salg på Bekkestua de senere årene, og det var mange på visningen i Skaujordveien som sa at de hadde ventet lenge på noe i området. Da er de gjerne villige til å gi litt ekstra og det spiller inn på prisen, sier Stormfelt.
 
Det bekrefter også daglig leder ved DNB Eiendom Bekkestua, Anders Bonesmo, som selv nettopp har solgt to eneboliger til 7-800.000 kroner over takst.
 
– Det er trykk over hele linja, og spesielt i østre del av Bærum, sier Bonesmo.
 
Samme megler solgte også 12 enheter i et nytt boligprosjekt på Skallumhagen – uten annonsering.
 
– Grunnen er at det bygges for lite i forhold til tilflytningen. Det bygges ikke mye nytt, og mange som flytter fra enebolig ønsker jo nettopp å flytte til leilighet som det ikke bygges. Dermed demmes det opp et stort behov, sier Bonesmo.
 

Beliggenhet og standard setter prisen

Eneboligen i Skaujordveien på Bekkestua har et bruksareal på 238 kvadratmeter og en 836 kvadratmeter stor tomt. Den har garasje, kjeller, to etasjer, stor uteplass og er i generelt god stand.
 
Bare timer etter at annonsen ble lagt ut gikk meglerens telefon varm. I tillegg til privatvisninger sørget to åpne visninger for fullt hus.
 
– Det var stappfullt av småbarnsfamilier på visningene. Det har vært mange oppussingsobjekter ute den siste tiden, men få innflytningsklare eneboliger. Så med beliggenhet på Bekkestua og mulighet for å flytte rett inn i en pen enebolig var nok grunnen til at den var så ettertraktet, sier Stormfelt.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.