Enorm interesse for hytter på Sjusjøen og Skeikampen

Publisert
27. februar 2016

Eiendomsmeglerne selger seg tomme.

 
Områdene Sjusjøen og Skeikampen har lenge vært et hytteeldorado, og befester nå sin posisjon som nettopp dette.
 
Så populære er områdene i Gudbrandsdalen, at Privatmegleren på Lillehammer har solgt hver eneste hytte i porteføljen på Skeikampen.
 
– Vi har solgt oss nesten tomme, sier eiendomsmegler og partner Pål Thomas Trøseid hos Privatmegleren på Lillehammer og fortsetter:
 
– Det har vært et bra trykk de siste to årene, og det stopper ikke. Det er oftere budrunder her enn ellers, forklarer han.
 
Stor hytteutbygging på Norefjell
 
Mange av de som ønsker hytter i dette området, kommer fra bla Stor-Oslo, Asker og Bærum, samt flere lokale i området.

Annonse

 

Gode på markedsføring

 
Det har vært full fart i hyttemarkedet lenge.
 
I fjor ble over 3.000 hytter solgt i Norge, med 6 prosent prisstigning. Andelen nordmenn som sier at de planlegger hyttekjøp, bare øker ifølge Prognosesenteret.
 
Området Sjusjøen og Skeikampen har vært gode på markedsføring gjennom mange år. For Birken-deltagere er dessuten Sjusjøen perfekt, noe destinasjonen selvfølgelig har brukt til sin fordel.
 
Eiendomsmegler Pål Thomas Trøseid mener fjell- og hyttelivet blir mer viktig for nordmenn.
 
– Vi investerer mer i fritiden vår. Snø har etter hvert blitt mer eksklusivt siden det blir mindre av det, og for de som er opptatt av å sikre seg gode snøforhold og stabilt klima, blir Lillehammer-området viktig, sier han til Botrend.
 
Faktorer som Birken, gode snøforhold, og god markedsføring har hatt betydning for destinasjonen.
 
– Og når for eksempel profilerte idrettsutøvere kjøper fritidsbolig i vårt område, er det også med på å øke populariteten, sier Trøseid.
 
Dette er de dyreste fjellhyttene

 

Stor etterspørsel

 
Nylig uttalte Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret at yngre kjøpere i større grad kommer inn på hyttemarkedet enn før.
 
– Etterspørselen er særlig sterk etter noe rimeligere hytter som har god funksjonalitet og brukervennlighet. Den dominerende trenden er at de yngre årsklassene kommer inn i hyttemarkedet, sier Øye.
 
For eiendomsmegler Trøseid er det både og.
 
– Vi ser en større trend i at besteforeldre kjøper hytter med barn og barnebarn. På den måten får de en familiehytte som flere kan bruke, sier han.
 
For tiden har Privatmegleren på Lillehammer flere hytter til salgs på Kvitfjell Vest. Dette er et populært område for befolkningen i Stor-Oslo, Asker og Bærum.
 
– Den nye veien opp hit som har kuttet reiseveien noe, har hatt stor betydning. Det tror jeg gjør at mange velger Gudbrandsdalen fremfor Trysil og Hemsedal, sier Trøseid.
 

Annonse

Flere prosjekter i fjellet

 
Hyttebyggingen i fjellheimen har tatt seg opp etter en bråstopp i forbindelse med finanskrisen. 
 
Flere store prosjekter er på gang i Hemsedal, skriver Dagens Næringsliv. 
 
I Tottelia bygges flere hytter til en pris mellom to og fire millioner kroner. 
 
– Av de 23 enhetene som er planlagt i første trinn, ble 21 revet bort i løpet av kort tid, sier eiendomsmegler Gjermund Svendsen-Rosendal i Eiendomsmegler1 i Hemsedal til DN. 
 
Samtidig bygges 12 leilighetsbygg med 180 leiligheter i Skigaarden i Hemsedal.