Enorm pågang – fremskynder salget

Publisert
18. april 2016

Interessen for Vøyen Hageby er enorm.

 Boligprosjektet Vøyen Hageby i Bærum vekker så stor interesse blant boligkjøpere at DNB Eiendom nå tar grep. 
 
– Salget har gått såpass bra at vi prøver nå å fremskynde salgsstart for byggetrinn to til før sommeren, sier eiendomsmegler og leder i DNB Eiendom Nybygg, Jørn Are Skjelvan til Botrend
 
Første trinn av prosjektet ble lagt ut for salg i juni i fjor. To måneder senere var alle rekkehusene i første byggetrinn solgt, og mer enn halvparten av rekkhusene. 
 
Interessen har vedvart også etter at flere enheter ble lagt ut for salg. 
 
– Vi ble utsolgt for alle 29 rekkehus før påske, og vi har kun åtte leiligheter igjen av 68. Mange melder seg på interessentlisten vår for neste byggetrinn hvor vi skal ut med både eneboliger, tomannsboliger og flere leiligheter, forklarer Skjelvan. 
 
Hele prosjektet inneholder 300 boliger fordelt på rekkehus og leiligheter der det tidligere har vært noen få hus og et gartneri. Hele området er på 30 mål. 
 
Vil bygge luksuslandsbyer i Asker

Annonse

Press på mindre objekter

 

I eiendomsnyhetene på Botrend har vi flere ganger skrevet om det økende presset på rekkehus, tomannsboliger og leiligheter
 
Dette er mangelvare i boligmarkedet i Asker og Bærum, selv om både Selvaag Bolig og Obos har store prosjekter på gang på Fornebu og i Asker.
 
– Populariteten rundt Vøyen Hageby er over forventning, men det så vi tidlig. Interessen har holdt seg jevnt bra helt siden salgsstart forrige sommer, og vårt visningssenter på Vøyenenga har hatt godt besøk hver eneste uke vi har hatt åpent, forklarer Jørn Are Skjelvan i DNB Eiendom.
 
Også på Rykkinn, der Privatmegleren Nyboliger har et større boligprosjekt, har vekket stor interesse hos boligkjøpere. 
 
Leilighet i 80-tallsstil gikk 1,8 mill. over takst
 
Slik pakker du smart når du skal flytte
 

 Blandet kjøpegruppe

Som så mange nybolig-prosjekter i Asker og Bærum, er det også på Vøyen Hageby stor interesse fra Oslo-kjøpere. 
 
Ettersom boligprisene øker i Oslo, har tendensen lenge vært at unge boligkjøpere kommer «utover» både til Drammen, Asker, Bærum og til Røyken-området.
 
– Kjøperne av rekkehusene i Vøyen Hageby kommer halvparten fra Oslo og halvparten fra Bærum og/eller nærområdene. Det er nesten utelukkende unge barnefamilier i kjøpegruppen som setter pris på familieboliger med nærhet til barnehage, skoler og natur- og fritidsaktiviteter, sier Skjelvan.
 
 
 

 
– Det er relativt gode priser sammenlignet med andre rekkehusprosjekter i Bærum. Det er ikke mange stedene i Bærum du får en splitter ny 4-roms selveierleilighet til ca. 4 millioner kroner, smiler han. 

Fornøyde politikere

 
Boligprosjektet på Vøyenenga høster begeistring blant Bærums politikere.
 
Da siste byggetrinn fikk gjennomslag under planutvalgets møte i mars, var det jubel.
 
– Dette er en skikkelig gladsak. Her får vi variert bebyggelse, barnehage og rimelige boliger som er svært etterspurt, uttalte Høyres Terje Hegge til Budstikka.
 
Har du tilbakemelding til Botrend? Send oss gjerne en e-post.