Her er årets flotteste julebord

Publisert
23. november 2016

Royal Copenhagens kjendisbord setter standarden.

Tradisjonen tro åpner Royal Copenhagens flaggskipsbutikk dørene for årets viktigste sesong med brask og bram.
 
I 53 år har de invitert ulike designere og kjendiser til å dekke hvert sitt julebord med det danske porselenet. Storheter som Dronning Margrethe har tidligere stått for oppdekkingen i  butikkens øverste etasje. Den som til vanlig holder stengt foruten juleutstillingen og det store sommersalget.
 
I år er det seks av verdens toneangivende klesdesignere som er valgt ut til utstillingen som står frem til 31. desember.

Annonse

 
Det er de fem danske designerne Rikke Baumgarten og Helle Hestehave fra Baum und Pferdgarten, Charlotte Eskildsen fra Designers Remix, couture-talentet Ole Yde, Cecilie Bahnsen og Mark Tan som begge opplever internasjonal suksess om dagen. Iranskfødte Leyla Piedayesh fra Berlin er populær i Danmark med sitt merke lala Berlin, og er årets internasjonale designer.
 
At det er klesdesignere som i år har dekket bordene henger sammen med deres kjennskap til håndverk, skreddersøm og eksklusive materialer.
 
– Ting som representerer Royal Copenhagen, forteller pressekontakt Merete Boeckel.
 
Les mer om dansk design her
 

Største attraksjon

Mange nordmenn legger julehandelen til den danske hovedstaden. Ifølge Virke er København topp destinasjon for juleshopping ved siden av London og Amsterdam. Julebordene er blant attraksjonene som tiltrekker tusenvis av besøkende hvert år.
 
Siden Royal Copenhagen ble stiftet for 241 år siden har de vært gjennom flere stilepoker. Med eller uten rifler, ornamenter, blomsterdekorasjoner, sterke og duse farger. I dag er det musselmalt porselen, i Norge også kalt stråmønster, som er ett av de mest populære designene.
 
Det entret markedet for første gang i 1775, men finnes i dag i flere former og varianter – tilpasset det moderne livet. Meningen er å mikse og matche gammelt og nytt. Så finn frem ditt gamle servise, suppler med noe nytt og la deg inspirere av det som må sies å være årets flotteste julebord:

Miks og match

De seks klesdesignerne forener gammelt og nytt i sine tolkninger. 
 
Cecilie Bahnsen er ett av Danmarks nye stjerneskudd og ble nylig kåret til årets Dansk Design Talent. Hun har laget et moderne og ungt julebord hvor de klassiske servisedelene utgjør nyttige funksjoner utover kun servering.
 
Charlotte Eskildsen i Designers Remix har gått for en pudderrosa bordsetting. Alt fra serviset til juletreet og Arne Jacobsens ikoniske stol Dråpen, er rosa.  
 

 
Rikke Baumgarten og Helle Hestehave fra Baum und Pferdgarten har mikset Blå Mega riflet med Musselmalt riflet, mens Mark Tan har satset på en klassisk, hvit jul.
 
Les mer om interiør og design
 
Couture-designer Ole Yde har latt seg inspirere av 1700-tallet og Marie Antoinette, og skapt en maksimalistisk bordsetting som tar pusten fra deg.
 
Det samme gjør Leyla Piedayesh bordekking som minner om et eventyr fra Tusen og en natt. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene – selv krydderlukten er tilstede.
 
Les også: Hvor tidlig kan jeg pynte til jul?
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no