Ett hus – to stuer – tre stiler

Publisert
29. april 2016

Se Lise-Lottes fargerike hjem med etniske impulser.

I en ombygd enebolig på Hvalstad i Asker, bor Lise-Lotte Herlung og Audun Kjemperud sammen med barna Ask Emilian og Lydia Miléa.
 
Det som tidligere var en gammel og sliten enebolig, har familien sammen med Auduns bror og kone pusset opp og gjort om til en funksjonell og trendy tomannsbolig.
 
– Da vi skulle flytte ut av byen på grunn av familieforøkelse, så vi oss om etter en fiks ferdig enebolig. Bare tilfeldigheter gjorde at vi kom over denne boligen, og sammen med min svoger og svigerinne så vi hvilket potensiale og mulighet som lå foran oss, forteller Lise-Lotte.

Annonse

Parene kjøpte huset fra 1930-tallet i 2010, og etter to år kunne de flytte inn i hver sin skreddersydde bolig.
 
– Min svigerinne, som er arkitekt, har tegnet både sin egen og vår del av huset. Dermed har vi fått en stilig og funksjonell tomannsbolig som passer vårt behov, forteller hun.

En oase av farger

Med gjennomført arkitektur, har Lise-Lotte selv stått for innredningen. I et hus med en oase av farger har hun delt opp huset i ulike soner som hver har fått sin egen stil.
 
– Skal jeg beskrive interiørstilen min med ett ord, så blir det schizofren. Jeg klarer bare ikke bestemme meg for én stil, ler Lise-Lotte. Med lidenskap for interiør, består hjemmet av en eklektisk miks av soner mellom det bohemske, eksotiske og det minimalistiske.
 
– Selv om jeg har litt av hvert, har det vært viktig for meg å dele det inn i gjennomførte soner, sier hun.

Ble ikke som tenkt

Lise-Lotte elsker å dekorere hjemmet og da de skulle innrede boligen, var planen å kvitte seg med alt de hadde av møbler fra tidligere.
 
Se jenterommet til Lise-Lottes datter Lydia Miléa
 
– Vi skulle bytte ut alt, og var det en ting som var sikkert, var det at vi skulle kaste den røde sofaen. Jeg skulle ha et grått og moderne hjem. Minimalistisk ville det aldri bli, men det skulle være nøytralt, harmonisk og lekkert i ulike gråtoner. Derfor ble basen grå og hvit. Likevel endte det med noen raske billigkjøp på finn.no fordi budsjettet ikke strakk til, og vi så oss nødt til å ha noe å spise og sitte på. Dermed ble den røde sofaen med inn igjen og siden er den blitt stående. Nå elsker jeg den og gjør det jeg kan for å fremheve den, smiler hun.
 
Lise-Lotte er ikke redd for å ta dristige interiørvalg. Å male en vegg rosa kan hun gjerne gjøre på impuls.
 

 
– Ting kan skiftes ut, og maling kan males over. Skulle du angre eller trenger en forandring, kan det raskt gjøres noe med. Heng opp bilder, de kan tas ned igjen. Ha det litt edgy og rart. Selv om katalogene fremhever noe annet, må ikke alle ha et stramt hjem, mener hun.

Gir gammelt nytt liv

Gjenbruk kombinert med noe nytt, har hun alltid hatt sansen for, og titter ofte innom bruktmarked, loppemarked og auksjoner i håp om utradisjonelle funn.
 
–Det gir meg noe å finne skattene ingen andre har eller ser potensiale i. Bilder er både jeg og Audun svært glad i, og noe vi alltid er på utkikk etter. I tillegg er det ofte tingene får et nytt liv bare ved et malingsstrøk eller lignende. Dermed blir det kult, men unikt, sier hun.
 

Annonse

Interessert i kunst

Paret har en felles interesse for bilder og kunst, og har derfor mye av dette i huset.
 
Valgte ferdighus – endret alt
 
– Vi reiste mye før vi fikk barn, og på bacpacking i Vietnam som studenter, selv med lite penger, var det kunst vi prioriterte å ta med oss hjem. Jeg er alltid på utkikk etter kunst, forteller Lise-Lotte. 

Selv om Lise-Lotte er opptatt av interiør og design, er hun ikke av typen som bevisst er på jakt etter det nyeste på markedet.
 
– Jeg følger med på trendene i form av at jeg leser interiørblader og er aktiv på sosiale medier, og det hender jeg blir farget av det, men jeg har lite trendelementer i hjemmet, forteller hun. 
 
Kjøkkenet er favorittrommet i huset til tross for lite farger, og selv om Lise-Lotte er glad i farger, forteller hun at dette rommet for alltid kommer til å være hvitt.
 
– Det er godt med et rom som er rolig og ikke har for mye farger. Jeg liker den enkle overflaten og det praktiske ved det, men detaljene endres ofte, og de har gjerne sterke farger. Jeg klarer meg ikke helt uten, sier hun. 

Annonse

Viktig med beliggenhet

Da paret så seg om etter ny bolig var beliggenheten viktig for familien.
 
Fordi Lise-Lotte er fra Vollen og Audun fra Sætre, var det naturlig å lete på vestsiden av Oslo.
 
– Deretter var det viktig med tilgang til alt vi trenger i hverdagen, samtidig som man enkelt kan kommer seg til og fra byen, forklarer hun.
 
På Hvalstad bor de i umiddelbar nærhet både til kollektivtrafikken, skole og butikk, vannet, fjellet og naturen.