Få boliger på markedet presser prisene til værs

Publisert
20. januar 2016

Ivrige boligkjøpere venter – boligselgerne sitter på gjerdet.

Få boliger på markedet presser prisene til værs. Tradisjonelt stiger boligprisen mye i januar. Likevel venter boligselgerne på våren.
 
På Valler ble en tomannsbolig tirsdag solgt 1 million kroner over takst. Utslag av labert utbud av boliger til salgs og godt marked, mener meglere.
 
Se hvor mye 70-talls boligen gikk over takst.

Etterlyser boliger

Eiendomsmeglernes boligprisstatistikk har vist samme tendens over mange år: I januar og februar stiger boligprisene, men utbudet er labert. I mai øker antallet boliger til salgs, men prisutviklingen er langt flatere. Les mer om når det lønner seg å selge boligen her.
 
I fjor lå 903 boliger ute for salg i Akershus. I mai var utbudet oppe i 1242 boliger.
 
– Selg nå, er rådet fra eiendomsmegler Petter Mamen-Lund i Eie eiendomsmegling i Asker.
 
I skrivende er det kun 139 brukte boliger i Bærum og 58 i Asker 197 til salgs på Finn.no, .
 
– Daglig mottar vi mailer og telefoner fra familier som har behov for større plass, de skal ut av byen, de skal ha en annen bolig, og spør om det kommer noe snart og hva vi har i porteføljen som skal ut nå, sier Peter Mamen-Lund.
 
– Det har vært en veldig god start på 2016, godt med folk på alle visninger jeg har hatt, og alt har blitt solgt så langt, sier Jesper Welin i DNB Eiendom.
 
Skal du på visning? Da bør du lese dette.
 
Budstikka kjenner til flere boliger som har blitt solgt for flere hundre tusener over takst etter nyttår. Blant annet var barnefamilier i budkamp om et rekkehus på Haslum i forrige uke.
 
– Nå må folk begynne å selge og få boligen sin på markedet. Selg med forbehold om en lang overtagelse. Omsetningshastigheten er lav, boligene går fort, det meste blir solgt etter en visning og vi får normalt nå gode priser året rundt, fastslår Mamen-Lund, som legger til at man kan oppnå bedre pris om man selger først.
 
Kun tre leiligheter til salgs for under 2 millioner.
 

Annonse

– Alle vil kjøpe først

Petter Mamen-Lund er ikke i tvil om hva som er årsaken til at det er så få boliger ute til salgs.
 
– Det er en kombinasjon av at alle vil kjøpe før de selger og lite nybygg gjør at markedet kommer i en «ond sirkel», sier Mamen-Lund, som peker på at folk tidligere valgte å selge først da mange var usikre på eget salg, men at den trenden nå er snudd.
 
– Nå opplever jeg at mange er sikre på en god pris og vil kjøpe først, de er så sikre på hva de sitter på og hva de vil få, så prosessen utsettes til de har kjøpt noe, og dette er med å stoppe utbudet mot tidligere, avslutter han.
 
Denne saken ble først publisert i Budstikka.
 
Få flere eiendomsnyheter på Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.