Få ny sofa med enkle grep

Publisert
20. oktober 2015

Nye puter er alt som skal til.

Høsten er rett rundt hjørnet, og sofaen blir fort en fast følgesvenn når mørket senker seg. 
 
Da kan det være lurt å tilføre møbelet et friskt pust ved hjelp av nye puter. 
 
Markedsansvarlig Melissa Hegge ved Verket Interiør sier at hun har én tommelfingerregel når hun skal finne frem til en fin putekombinasjon:
 
– Det skal være lov å leke seg, og for min del kjøper jeg konsekvent aldri to av samme sort. Om du velger puter i forskjellige materialer, størrelser og mønster, skaper dette en dynamikk som gir sofakroken et ekstra løft, sier Hegge. 
 
Les flere interiørsaker på Botrend her.

Få en variert miks

Det kan dog være vanskelig å vite helt hvor man skal begynne, da utvalget er bredt og mulighetene mange. 
 
– Det kan derfor være lurt å ta utgangspunkt i én ting, for eksempel en pute eller et pledd, og bygge på ut fra denne. Det finnes ikke et fasittall på antall puter, da størrelsen på sofaen spiller en rolle – men tre fungerer ofte fint. Da har du muligheten til å få en variert miks, samtidig som det fremdeles er plass til å sitte godt, sier Hegge. 
 
Les flere saker om interiør på Botrend.no her.
 
Slik velger du riktig gardin.

Rimelig alternativ

I følge markedsansvarlig i Verket Interiør så er utskifting eller rokering av puter et rimeligere alternativ enn å bytte ut selve sofaen. 
 
– Hvis du skifter ut putene i nye farger og maler et nytt strøk på stueveggen i tillegg, så blir plutselig romfølelsen en helt annen. Jeg selv legger noen ekstra slanter i puter jeg liker godt, og bytter heller plass på disse jevnlig, forteller Melissa Hegge. 
 
Verket Interiør, som holder til i lokaler på handelsstedet Bærums Verk, selger mest sofaer i grått stoff. 
 
– Siden grått er enkelt og minimalistisk i seg selv, så kan puter i forskjellige farger være et godt tilskudd, forklarer Hegge. 
 
– Alle vakre hjem fortjener et teppe.

Jordnær trend

Hegge beskriver høstens trender som rik på farger, men fortsatt jordnær og rolig
 
– Stilen har et litt «tilbake til røttene»-preg over seg, og inneholder materialer som skinn, flett og tre. Det er mye norsk design og bunadspleddet fra Mandal Veveri er en favoritt hos mange og et smykke i seg selv, sier Hegge. 
 
Jotun LADY hadde nylig en lansering over høstens fargekart, som ligner samme trendbilde for interiør.
 
– Her finner vi blant annet grønn-, blå- og beige-toner i en litt dus og støvete utgave. Dette er farger som gir et behagelig uttrykk, men samtidig ikke for søtt, sier Melissa Hegge, markedsansvarlig i Verket Interiør. 
 
Denne saken ble først publisert i Budstikkas interiørbilag.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.