Få tomter på eiendomsmarkedet

Publisert
31. oktober 2016

Bare tre tomter til salgs i Bærum.

Er du på utkikk etter tomter i Asker og Bærum, har du ikke mye å velge i.
 
For øyeblikket er det tre tomter til salgs i Bærum, og 11 i Asker.
 
Ifølge meglere  Botrend har snakket med, er det rift om tomtene for private kjøpere når de først kommer ut for salg.
 
Les flere nyheter fra eiendomsmarkedet her
 

Annonse

Stor interesse

– Det er få tomter til salgs, og slik har det vært i en god stund. Vi opplever også at de tomtene vi legger ut, er det stor interesse for, sier eiendomsmegler og fagansvarlig Trond Eriksen hos Privatmegleren Dyve og Partnere.
 
Han selger nå siste av fire tomter i Åsløkkveien 22C på Slependen. Den ligger på et høydedrag og har et areal på 963 kvm.
 
Sov i kø for å sikre seg tomter

Med utsikt mot fjorden og Nesøya, har den vakt interesse i markedet.
 
– På de fire tomtene som er lagt ut har det nok vært mellom 40 og 50 interessenter, men ikke så mange som byr. Jeg anslår mellom tre til fire budgivere på de ulike tomtene. De tre tomtene som er solgt i Åsløkkveien til nå, har alle blitt solgt litt over prisantydning, forklarer Eriksen.
 
De tre tomtene som er solgt varierer fra 2,9 til 3,2 millioner kroner i prisantydning. Den siste som nå er til salgs har prisantydning på 3.450.000 kroner.
 
Eriksen forklarer interessen for tomtene med at folk har god økonomi, og ønsker å bygge en bolig som passer nøyaktig deres behov.
 
– Å bygge eget hus er noe mange ønsker å gjøre, og også gjennomfører. De ønsker å ha en eiendom som er definert utfra deres behov, sier han.
 
Solgte 11 tomter på en dag
 

Færre eplehager

I Asker er det i skrivende stund 11 tomter til salgs.
 
De fleste eneboligene i kommunen ble bygget på 1960-70-tallet, og det er ikke mange privatpersoner som sitter med store tomter i dag.
 

– Få kan skille ut én eller to tomter fra egen hage i Asker. Kommer det store tomteområder så blir disse kjøpt opp av utbyggere, og det blir lite igjen til private tomtekjøpere, forklarer eiendomsmegler og daglig leder i DNB Eiendom i Asker, Sverre Nielsen.
 
Vil bygge luksuslandsbyer i Asker
 
Daglig ringer det interessenter til ham angående tomten til salgs i Bjerkåsveien i Vollen.
 
– Det er en grei tomt til fornuftig pris. Mange har lastet ned prospektet og vi regner med at den blir solgt i løpet av måneden, forklarer han om tomten med prisantydning 1,7 millioner kroner.
 
De som skal kjøpe tomt, bruker som regel lenger tid på kjøpet enn om det dreier seg om en bruktbolig. Det er mange avgjørelser å ta ved tomtekjøp og når man skal bygge et hus. De som har meldt sin interesse for tomten i Vollen, har tilhørighet i Asker.
 
Noe rush av ledige tomter tror ikke Nielsen vil komme i Asker.
 
– Nei, det legges ut litt nå og da. Det er garantert ingen som sitter på mange tomter som vil legges ut til private kjøpere, sier han.
 
Les flere nyheter på Botrends forside
 
Tips oss her, og følg oss gjerne på Facebook og Instagram på @botrend.no
 
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.