Fikk 110 interessenter på Borgen-bolig

Publisert
20. desember 2016

Kjemperespons på oppussingsobjekt i Asker.

En enebolig med store moderniseringsbehov trakk massene til Borgen i helgen. Til tross for at det snart er jul, var folk i modus for å kjøpe ny bolig.
 
Så mange som 110 var interessert i å skaffe seg boligen fra 1971 på Borgen i Asker.
 
Og med 11 budgivere endte prisen på 7,3 millioner – 800.000 kroner over prisantydning.
 
– Prisen lå egentlig på 7 millioner, men det var før vi så hvor mye som må gjøres med taket. Det kan fort bli en halv million kroner som må til for å fikse taket, sier seniormegler hos Nordvik & Partners, Terje Tinholt.
 
Han solgte boligen sammen med kollega Sara Trier.
 
– Den gikk til høvelige 7,3 millioner. Jeg er fornøyd.
 
Les også: Tomannsbolig gikk 2 mill. over prisantydning før jul
 

Annonse

Opptil 3 millioner i oppussing

Salgsannonsen til eneboligen på Borgen fikk kort liggetid på finn.no. Den ble sluppet en uke før visning og solgt rett etter. Og det i en helg hvor man skulle tro at julehandelen stod øverst på listen.
 
– Det har vært kjemperespons fordi det er så lite ute i markedet. Egentlig er desember et glimrende tidspunkt å selge bolig på fordi det er mange interessenter. Man kan risikere å få færre på visning siden man er opptatt av andre ting, men her var jo ikke det noe problem, sier Tinholt.
 
Få siste nytt fra boligmarkedet her
 
Det var først og fremst barnefamilier som var interesserte i eneboligen som går over to plan, og som inneholder hele fem soverom. Den ligger på en stor tomt, men også hagen, så vel som huset, har behov for modernisering.
 
Om lag 1,5 til 3 millioner bør beregnes i oppussing, tror eiendomsmegler Terje Tinholt.

Avsluttet med et smell

Til tross for de store oppussingskostnadene – med 110 interessenter og 11 budgivere, vedgår eiendomsmegler Terje Tinholt at han hadde forventet enda høyere sluttpris.
 
– Jeg hadde kanskje forventet enda høyere bud når man ser på hvor mange som kom. Men folk er realistiske når det kommer til oppussing. Og her må man ut med mye, men hvor mye kommer helt an på standarden man velger.
 
Les også: Nå er også dette nyboligprosjektet snart utsolgt
 
Hadde boligen vært i topp stand hadde den mest sannsynlig gått for 10 millioner, ifølge Tinholt som merker det store presset i boligmarkedet.
 
Forrige uke satte en tomannsbolig på Blommenholm ny prisrekord per kvadratmeter. En nyoppusset funkisbolig ble solgt for 71.000 kroner kvadratmeteren, mens gjennomsnittet ligger på 47.000 kroner.
 
Og på Stabekk ble et nyoppført funkishus kuppet til 2,1 millioner – før visning.
 
– Det er altfor lite ute, og det kommer ikke nok i januar heller. Det er ikke nok for å møte kjøpsbehovet, sier Tinholt som nå har solgt sin siste bolig for i år.
 
– Det var den siste før jul. Vi avsluttet boligåret med et smell.
 
Les mer på Botrends forside her
 
Ta gjerne kontakt med oss, og følg Botrend på Facebook og Instagram @botrend.no