Annonsørinnhold

Finn den beste varmepumpen

Publisert
12. oktober 2015

Hva bør du se etter for å finne den beste varmepumpen for deg?

Det kan være vanskelig å vite hva man skal se etter når man skal velge varmepumpe til boligen sin. Her har vi tatt utgangspunkt i Forbrukerrådets varmepumpeundersøkelse fra 2015 og samlet de viktigste punktene du bør tenke på.
 
Det finnes flere typer varmepumper og de varierer veldig i blant annet ytelse, kvalitet og pris. Noen varmepumper produserer nok varme for en hel enebolig, mens andre passer bedre til en mindre leilighet. Noen pumper er vegghengt og noen plasseres på gulvet. Det krever litt undersøkelse for å finne varmepumpen som passer best for ditt behov.
 
Når man skal velge varmepumpe skiller man mellom klimasoner. De deles opp i kald klimasone, temperert klimasone og varm klimasone. Norge tilhører i hovedsak den kalde klimasonen. Kystnære strøk i Norge har mildere vintre, mens innlandet eller Nord-Norge er kaldere. Ytelsen varmepumpen bør ha vil derfor variere ut i fra hvor du bor i landet. På mildere steder er ikke ytelsen like viktig som i kalde områder.
 

Hva skal du se etter?

Ytelse: Viktig for de som vil ha de beste og kraftigste varmepumpene på markedet og har et høyt budsjett.
 
Pris: Passer for de som er på jakt etter den modellen som gir deg mest for pengene. De som vil tjene inn investeringen så raskt som mulig.
 
Kompromiss ytelse og pris: Passer for de som ønsker et kompromiss mellom kostnadene og kvaliteten. Viktig for de som er ute etter å spare penger, men også er opptatt av ytelse.

Forbrukerrådets varmepumpeguide

Du kan også les en mer detaljert sammenligning av varmepumper i Forbrukerrådets store varmepumpeguide 2015. De har sammenlignet 94 luft til luft varmepumper fra 14 produsenter og gir deg en full oversikt over spesifikasjonene og prisene på disse. Undersøkelsen til Forbrukerrådet sier ikke noe om design, filtre, spesialfunksjoner, kvalitet eller levetid. Den har kun fokus på tekniske data. En varmepumpe med høy kvalitet vil fungere fint år etter år, men en billigere pumpe kan ha kortere levetid.
 
Er du usikker på hvilken type varmepumpe som passer for deg er det lurt å kontakte en leverandør og høre om de kan anbefale noen varmepumper som passer for deg der du bor.
Kom i kontakt med en leverandør nå
 

Sammenlign tilbud og priser

Nå kan du raskt og enkelt sammenligne tilbud og priser fra forskjellige leverandører ved å fylle inn skjemaet nedenfor. Du kan også sammenligne dette mot resultatene til Forbrukerrådet.
 
Kilde: Forbrukerrådet.no


Temp partner