Finn et funn – eller selg det videre

Publisert
10. februar 2017

Her er Fannys guide til kjøp og salg på nettet.

Har tingene du ikke lenger selv har bruk for et potensielt forlenget liv? Gjør noe lurt med det du ikke trenger lenger.
 

Regelen

For er det ikke sånn, at vi – i velstående Asker og Bærum – har alt vi trenger, men vil ha.. mer. Jeg skal snakke for meg selv, for det skal man alltid; her synder jeg. Fortsatt!
 
Det hjelper selvsagt ikke å omgi seg i et miljø der nyheter bestående av møbler og interiør er hovedingrediens. Da vil mye ha veldig mye mer, noe ganske annet enn hva jeg har fra før.
 
Som jeg vender tilbake til, gjelder det å være sin egen stil bevisst. At man kan se det vakre i noe, uten å kjenne på et behov om å måtte gå til anskaffelse av det samme.
 
Men det er lettere sagt enn gjort.
 
For å rettferdiggjøre dette, er regelen denne: Hvis noe skal inn, må noe annet ut. Slik blir ikke hjemmet ditt til en oppbevaringsplass, og det kan være med på å finansiere nye ”investeringer”. Det betyr at en ny sofa blir billigere hvis du selger den gamle og putter mellomlegget i den nye – hvis du virkelig behøver en ny sofa.
 

Annonse

Heia Tise

Det har etterhvert blitt både lett og tilgjengelig å selge brukt. På Tise kan du selge både klær, interiør og møbler, kunst og design og fritidsartikler.
 
Appen har grønt fokus, og oppmuntrer til å lete etter bruktkupp i nærområdet.
 

Og pengene du tjener, hvis du ikke skal ha ny sofa da, kan du donere til veldedige formål.
 
Heia jenter og norsk entreprenørskap. Hvis du ikke allerede har testet ut Tise, anbefaler jeg deg å prøve. Å gjøre noe lurt med det du ikke trenger lenger, er… lurt.
 
Tips: Brett opp armene og gjør dugnad. Finn fram det du ikke trenger lenger, eller det du ikke har brukt på en stund hva gjelder klær. Noe må helt sikkert kastes, noe kan helt sikkert gis bort men alt det andre… det kan få et forlenget liv. Bruk litt tid på å vaske over og pusse på, slik at det du skal selge fremstår som den beste versjonen av seg selv.
 
Det er godt for miljøet og for din samvittighet.
 
Les også: Slik innredet han leiligheten med bruktfunn
 

Selg møbler på Finn

Både kjøp og salg av brukte møbler gjør jeg fortsatt best på Finn.no.
 
Mitt heteste tips er å vite hva du ser etter, og ikke bare klikke deg rundt uten mål og mening – gud vet hva du kan ende opp med da. Hvis det er mulig å besiktige varen du er interessert i, bør du gjøre det.
 
Autosøk hjelper deg å overvåke markedet, dersom du ser etter noe helt spesielt. Husk at det er fullt mulig å bytte enkeltstående deler på møbler du kjøper brukt. En sofa (fra Ikea) får nytt liv med et par nye ben og et nytt trekk. Bemz er et svensk firma som produserer nye trekk til din Ikea-sofa. De har et solid utvalg i varierende prisklasser, perfekt for deg som vil gjøre et sofakupp og ende opp med ett ”ny” og personlig sofa.
 

Hvis du skal selge på Finn bør du bruke god tid på å ta fine, illustrative bilder i et miljø, beskrive det du skal selge så nøyaktig som mulig og heller tilpasse prisen etter tilstanden.
 
Alle liker et kupp når man vet hva man får. 
 
For ærlig talt, kan du leve uten enda en ny investering?
 
Her finner du min guide til hvordan du selger brukt på Finn.
Les mer på Botrends forside
 
Følg oss gjerne på Facebook og Instagram på @botrend.no