Annonsørinnhold

Finn rett flyttebyrå

Publisert
19. oktober 2015

Her er råd og tips du bør tenke på før du konktakter flyttebyråene

Hallgeir Kvadsheim er ekspert på privatøkonomi og økonomisk rådgiver i Tjenestetorget

Store prisforskjeller

Det kan være store prisforskjeller blant flyttebyråene. Men husk at selv om timeprisen er lav, kan totalprisen bli høy hvis de opererer med små biler og dårlig verktøy. Spør flyttebyråene om dette. Sammenlign priser og vilkår fra flere flyttebyråer her.

Forskuddsbetaling

Du bør ikke akseptere å betale forskudd.

Be gjerne om fastpris

Hvis du flytter fra en mindre leilighet og flyttelasset er av kurant størrelse, kan du gjerne be om fast pris fra de ulike tilbyderne.

Sjekk om innboforsikringen din dekker evt. skader ved flytting

Ring forsikringsselskapet ditt og sjekk om innboforsikringen dekker skader ved flytting. Hvis ikke bør du vurdere en egen flytteforsikring. Byråene har faktisk et begrenset ansvar for skader ved flytting.

Be om referanser

Flyttebyråer er dessverre en bransje med en del useriøse aktører. Du bør derfor alltid be om referanser før du gir dem jobben.

Gi lik informasjon til de leverandørene du forhører deg med

For at du skal kunne få sammenlignbare tilbud må du gi de samme type informasjon. Ellers risikerer du å sammenligne epler og pærer. Derfor kan det være en fordel å bruke ett standardisert skjema som her på Tjenestetorget, som sendes ut på anbud til de leverandørene av flytting du selv velger.

 

Sammenlign tilbud på flytting med skjemaet under. Dette er gratis og uforpliktende, lykke til!