Flere kjøpere i luksushyttemarkedet

Publisert
2. desember 2016

Økte prisen på Hafjell-hytte med 5 mill. på ett år.

En luksushytte i Lunnstaden – ett av Hafjells mest attraktive hyttefelt – er til salgs for 25 millioner kroner.
 
Akkurat nå er hytta på knappe 300 kvadratmeter den nest dyreste i den norske fjellheimen. Den dyreste, en 470 kvadratmeter stor hytte på Geilo, koster 46 mill.
 
– Jeg syns vi har god respons på det meste. Men vi har flere interessenter og kjøpere i de høyere prisklassene nå. Det har vært økende de siste årene, sier eiendomsmegler i Privatmegleren Lillehammer, Pål Thomas Trøseid.
 
Les mer om fjellhyttemarkedet her
 

Annonse

– Uforutsigbart

Det er sjef i transportselskapet VT Gruppen, Jonny Enger, som nå selger Hafjell-hytta han kjøpte for ett år siden. Da var prisen 20 millioner.
 
Til Dagens Næringsliv sier Enger at han ønsker andre ting etter å ha vært på Hafjell i 15 år.
 
Men det er ikke en hytte for hvermansen han nå selger. Den ligger an til å bli en av dyreste objektene som noensinne er solgt på Hafjell, ifølge Dagens Næringsliv. Og har en standard som selv påkostede eneboliger mangler. Med jacuzzi på terrassen, designkjøkken, vinkjeller i eik og eksklusive materialer.
 
 

– Det er ikke veldig mange som er villige til å legge 25 millioner i en hytte på fjellet, sier Petter Birkrem i Privatmegleren Ullevål.
 
Siden vinterferien har han forsøkt å selge hyttepalasset på Ugla i Trysil som har en prisantydning på 25 mill. Og legger til at de rimeligere hyttene går ofte raskere unna.
 
– Omsetningshastigheten ved et hyttesalg er utvilsomt blitt kortere. En hytte til 8 millioner ble solgt på en uke, mens andre hytter tar lenger tid. Det er uforutsigbart, sier Trøseid i Privatmegleren Lillehammer.
 
Les også: Selger nær 8 hytter i uka på Trysil
 

Av og på markedet i tre år

Pål Thomas Trøseid forteller likevel om en god periode i høst og tidlig vinter. Det har vært et godt salg av hytter i alle prisklasser, samt en rekke tomtesalg.
 
– Det lave rentenivået har betydning, samtidig som vi er villige til å bruke mer penger på vår egen fritid. Det er blitt attraktivt med snø og hele familien ønsker å komme seg opp i fjellet for å få mer kvalitetstid ettersom ukedagene er travle, sier Trøseid.
 
Få flere eiendomsnyheter her
 
Nå øyner han også et håp om at den eksklusive arkitekthytta «Twisted Cabin» på Kvitfjell Vest skal ende med salg.
 
«Twisted Cabin» er tegnet av arkitektfirmaet Jarmund & Vigsnæs, og har vært avbildet i en rekke nasjonale og internasjonale interiørmagasiner. Du kan lese mer om den her.
 
Men med en prislapp på 17, 5 millioner og en kvadratmeterpris på over 70.000 kroner på fjellet, har den ikke vært lettsolgt. Den har vært av og på markedet i tre år, men har nå konkrete henvendelser.
 
– Den er et godt eksempel på at det nå er flere interessenter i det høyere prissjiktet.
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no