Fordelene ved å pusse opp over tid

Publisert
7. oktober 2016

Ja, for de finnes faktisk, skriver Fanny.

Det finnes noen fordeler ved å pusse opp over tid. La oss fokusere på dem, for en stund, og glemme alt om tidsfrister, frustrasjon og dårlig råd.
 
Når man går inn i en oppussingsprosess er det med friskt mot, masse energi og klokkeklar tro på at prosjektet lar seg gjennomføre, til den prosjekterte tiden.
 
For du har jo tatt litt i, ikke sant. Prosjektet kjennes lystbetont, og lyst.. på en måte. Med forventning om at det jo vil bli sene kvelder og at kanskje ryker ferien i år, kjennes det på en måte så ”riktig” å tenke sånn. Så ansvarlig voksent.
 
Jo da, det skal gå helt fint å jobbe seg igjennom huset, rom for rom, for dette er jo bare for en kort periode ikke sant?
 
Asker-familien rev hytta og gjorde alt på nytt.
 
 

Annonse

Og så kommer høsten, som er.. mørkere enn lyst. Og hjemmet er ikke i nærheten av så ferdig som det skulle ha vært – i følge den prosjekterte planen.
 
På dette tidspunktet er energien merkbart ikke være så energisk lenger. På matbutikken, i køen, unnskylder du deg selv til en ukjent nabo. Jo da, det har jo tatt litt lenger tid enn planlagt, men at nå.. nå nærmer det seg. Ikke!
 
Les også min beretning om å bo godt!
 

Vi endrer plan

Byggelånet viser fortsatt pluss, men bare en liten stund til. Dette går på bekostning av materialvalg. Fra en hva-vil-vi-ha tankegang gjelder nå hva-har-vi-råd-til.
 
Jo da, vi får til de dyre spottene, men da på bekostning av noe annet. Du erfarer at det er obligatorisk å ikke lenger ha et prosjektert prosjekt, hva gjelder tidsfrister. Dere er vel inne, til jul. Eller?
 
Hjemme har vi en hylle på prøve.
 

Men denne saken handler ikke om dette. Dette er en gladsak og en klapp på skulderen til deg som akkurat nå sitter midt i et hus uten trapp eller bad eller lister, tid eller penger. Eller deg som kjenner på følelsen, og er stolt over å ha kommet i mål.
 
Hva som er bra med å pusse opp over lang tid er dette.
 
Du har tid til å bo deg til. Du har tid til å vokse med huset, med nye behov og kanskje nye familiemedlem.
 
Kanskje bør planløsningen se annerledes ut, etter at du har brukt huset og vet hvordan det fungerer? Langsiktig planlegging kan på sikt også i beste fall spare deg for utgifter.
 
Les mer fra Fanny her.

Skynd deg sakte

Du har tid til å bestemme deg – og å ombestemme deg til du har bestemt deg. Du har tid til å tørre å tapetsere. Eller å male veggen i en farge, og så i en annen.
 
Du har tid til å vente på at den kostbare utstillingsmodellen kommer på salg. Eller at marmorflisen kommer på kampanje. Du har tid til å vente i åtte uker på drømmedusjen, mitt favorittpunkt.
 
Du har tid til å bli kjent med deg selv som huseier, og lære deg forskjellen på hva du egentlig liker og hva som er blaff av inspirasjon. Trendy impulskjøp har sjeldent et langt liv.
 
Så oppsummeringen er denne. Skynd deg sakte. Ikke bo deg i hjel, økonomisk eller arbeidsmessig. Du vet selv hvor mange timer med håndverk, frustrasjon, tid, penger og oppofrelser som er lagt ned i prosjektet. Minnene om dette vil sakte falme.
 
Stoltheten av hjemmet man har skapt er målt i resultatet og ikke i prosessen.
 
Tips eller innspill? Kontakt oss her.
 
Les flere saker på Botrends forside her. Og følg oss på Facebook og Instagramunder Botrend.no