Vinterens fineste festbord

Publisert
27. november 2015

Vi gir deg tipsene.

Den kalde, fine tiden er her.  Vi viser deg hvordan du enkelt og elegant kan imponere med årets festbord.
 
Enten du skal samle familie eller venner til bords i vinter, er levende lys et «must have». Det mener de tre kreative og interiørglade damene som gir deg tipsene du trenger for at festbordet skal bli en suksess.
 
Les flere saker på Botrends forside her.

Tradisjonell advent

 
Carolina Søvik, daglig leder på Tilbords Fornebu, har dekket et tradisjonelt og moderne adventsbord.
 
For henne er den tradisjonelle førjulstiden viktig, og hun har derfor valgt et lilla tema som hører advent til. Med en enkel base har hun desto større mulighet til å dekorere mer rundt ellers på bordet.
 
– Har du et servise eller en duk med mye mønster, kan det bli rotete om du dekorerer bordet i tillegg. Derfor har jeg valgt enkelt servise og ensfarget løper. Jeg har brukt naturelementer i tillegg til lysestaker og julekuler i gull og sølv. Det gir en glamorøs og fin kontrast til den enkle basen, forteller hun.
 
Cathrine endret stil hjemme med enkle grep.
 
Selv om hun også foretrekker elementer i gull og sølv på festbordet, mener hun at man fint kan bruke det man har, eller det man finner i naturen for et fint festbord med lavt budsjett.
 
– Bruk det du har. En hyssing eller et pakkebånd rundt servietter med en kvist eller en kongle kan være mer enn nok til at bordet får et fint uttrykk. Det er en enkel måte å gjøre noe ekstra på, tipser hun.

Annonse

Sofistikert og trendy 

 
I likhet med Søvik synes også Benedikte Bryhn på Habitat Fornebu at forskjellige materialer er viktig for å gjøre festbordet lekent og lekkert. Derimot går hun bort fra de tradisjonelle fargene til fordel for en mer moderne og sofistikert borddekking.
 
Kjenner du dette designikonet?
 
– Jeg liker å gjøre bordet levende. Jeg er ikke opptatt av symmetri, men foretrekker en mer tilfeldig plassering av ting. I tillegg er lys, blomster eller planter vesentlig for det perfekte festbordet, forteller hun.
 
De fineste boligene i 2015.
 
Bryhn har brukt trendy naturelementer som tre og marmor for å få et dekorativt bord. I tillegg anbefaler hun bruk av utradisjonelle ting til dekorering.
 
– Serveringsfat i ulike høyder med for eksempel julekuler på til dekor er både smart og skaper bevegelse. Å være litt leken er viktig. Det finnes ingen normer og regler du må følge. Er du likevel redd for at det skal bli voldsomt, anbefaler jeg å bruke en enkel base med hvitt eller ensfarget servise. Gull og glitter hører også med på denne tiden av året. Det er både delikat og spennende, og er det lille ekstra som skal til for et perfekt bord, sier hun.
 
Saken fortsetter under bildene.

Elegant rustikk 

 
Dekoratør Therese Drabitzius på Home & Cottage forteller at det viktigste å tenke på når man dekker et bord er gjestene som skal sitte rundt.
 
– Ikke ha så høye blomstervaser at du ikke ser personen du sitter overfor. Pynt gjerne med naturelementer og kombiner det med noe som glitrer, tipser hun.
 
Få Jonathan Adlers interiørtips
 
Drabitzius forteller også at lyslenker er noe av det mest trendy du kan ha på bordet denne sesongen.
 
– Sammen med levende lys eller granbar skaper dette en god stemning og er veien til suksess, avslutter hun.
 
Rojal designhyllest fra Prins Carl Philip.
 
Les flere saker om design og interiør på Botrend her.