Annonsørinnhold

Forleng sommeren med en perg-oh-la-la!

Publisert
28. april 2022

Hvem drømmer vel ikke om sydlandske vibber på terrassen eller i hagen? Litt mer oh-la-la enn å-nei-nå-regner-det. Med en pergola kan du planlegge sommerfesten uten å sjekke værmeldingen.

– Vi har en stor terrasse i nybygde Njords Hage på Avløs. Den er ikke overbygget, så vi ønsket oss en løsning som forlenger brukstiden for terrassen, sier Magnar Møkkelgård.
Denne våren gjorde Magnar og kona, Vera Bakkeli, alvor av planene, og fikk installert en lekker pergola. Allerede nå opplever paret, som er tidlig i syttiårene, at de har fått et ekstra rom i leiligheten.

– Veien fra kjøkkenet til pergolaen er kort, så vi gleder oss til mange flere måltider ute. Det er også en stor fordel å ha møbler stående ute uten å tenke på vær og vind. Vi er veldig fornøyde med resultatet, sier han.

NÅR UTE BLIR INNE: Pergolaen har gitt paret en sømløs overgang fra ute til inne.

Pergola – en sydlandsk trend

Pergola er en ganske fersk trend i Norge. I sydligere strøk hadde både romerne og de gamle grekerne pergolaer, for å skjerme for Middelhavssolen.

– Den tradisjonelle pergolaen ble opprinnelig brukt som beskyttelse mot sterk sol. Her til lands trenger vi også beskyttelse mot solen, men vel så mye mot regn. Derfor er våre pergolaer 100% vanntette, sier Elisabeth Bekkeli, kundekonsulent hos Utecomfort i Asker.
Hun forteller at etterspørselen etter pergolaer har eksplodert denne sesongen. Nordmenn er i ferd med å få øynene opp for at moderne pergolaer er en gyllen mulighet til å forlenge sommeren – som vi er så glade i.

Pergola redder sommerfesten.

PRAKTISK OG STILIG: Funksjonalitet, kvalitet og design var viktig da Vera og Magnar valgte sin pergola.

For små og store uterom

– Man trenger absolutt ikke en stor hage for å nyte godt av en pergola. De kan også installeres på terrassen eller balkongen, sier Bekkeli.

Pergolaene leveres i mange ulike modeller og varianter. Noen har tak som kan åpnes helt eller delvis ved behov, og de kan kombineres med ulike sidevegger for ekstra lunhet om våren og høsten. Regnsensor og varmelamper gjør sommerkveldene ekstra behagelige.
Men det er stor forskjell på å ha en pergola i Sør-Europa og en pergola i Nord-Europa. Hvordan tåler pergolaene en norsk vinter? Dette var noe Magnar og Vera tenkte på da de skulle velge sin pergola.

– Vi var opptatt av pergolaens bæreevne for snø. Det var også viktig for oss at den skulle passe til den eksisterende fasaden, sier han.
Da paret tok kontakt med Utecomfort fikk de gode, praktiske innspill, og ikke minst en kvalitetsforsikring.

– Våre pergolaer er i all hovedsak produsert av belgiske Renson, som er helt i tet når det gjelder kvalitet. De har laget pergolaer siden 1909, og tilbyr en enestående garanti, sier Bekkeli.

Har du spørsmål rundt din terrasse? Kontakt oss gjerne!

Nå blir det sommerfest!

Er du en av dem som gjerne vil invitere familie og venner på sommerfest, men som kvier deg fordi det kanskje (mest sannsynlig) kommer til å regne? Da er pergolaen et ess i ermet. Her vil det ikke regne inn, de har integrert vanndrenering og du kan arrangere tidenes sommerfest uten å sjekke værmeldingen.

– Det stemmer, pergolaen har gjort oss uavhengige av vær og vind, bekrefter Magnar.

 

GOD KUNDESERVICE: Vi gir kundene våre personlig service, og hjelper til med alt fra søknad om byggetillatelse til installasjon, forsikrer Elisabeth Bekkeli. Magnar Møkkelgård er strålende fornøyd med sin nye pergola. ”Nå blir det mange måltider på terrassen fremover”, smiler han.

Pergolaen ble installert på 24 timer

For å installere en pergola trenger man en byggetillatelse. Dette hjelper Utecomfort sine kunder med. De har også bred erfaringsbakgrunn, og kan komme med praktiske tips underveis.

– Vi opplever at Utecomfort har vært veldig serviceorienterte. De hjalp oss med søknaden for byggetillatelse, og når byggemeldingen kom på plass etter sju måneder, så installerte de pergolaen på 24 timer, sier han.

Nå ser paret frem til en tidlig start på sommeren, og deretter tørre og lange sommerkvelder på terrassen.

PRAKTISK: Utecomfort fører et stort utvalg pergolaer, og har løsninger for både terrasser og hager.

Fikk du lyst til å ta en prat? Kontakt oss gjerne!