Annonsørinnhold

Fornebu 2018

Publisert
21. desember 2018

Utforsk Fornebu, den nye byen mellom sjøen og det åpne landskapet.

Uberørte turområder, fantastiske strender og store grøntområder; Fornebu tilbyr et aktivitets- og fritidstilbud omgitt av natur, åpent landskap og frisk sjøluft. Utforsk Fornebu, den nye byen mellom sjøen og det åpne landskapet.

Dette er et tilbakeblikk på noe av det som har skjedd på Fornebu i år.

 Nysgjerrig på Fornebu? Les mer her. 
flyfoto fornebu

Fornebulandet.

Nansenparken.

 Innbydende og avslappende på Oksenøya

De innbydende og luftige leilighetene på Oksenøya har utsikt utover en maritim sfære, tett på et avslappende sjøliv, med store grøntarealer og gode muligheter for friluftsaktiviteter i nærområdet.

På visningen møtte vi også på Hans Jakob Vik og Andrea Langli, som synes leiligheten var helt topp, med tanke på nabolaget og kvaliteten.

– Det som lokker mest er de store grønt- områdene i kombinasjonen av et sjarmerende sjøliv. For ikke å snakke om den korte bussturen på syv minutter rett til sentrum, med

jevne avganger døgnet rundt, sier Langli begeistret.

– Det er behagelig å ikke bo midt i byen, samtidig som du har de samme mulighetene som finnes her. Når en helt ny bydel står klar om en stund, vil man få alt det man trenger i nærheten, med barnehage og skole rett over gaten. Det hadde også vært en fantastisk mulighet å bytte bilen mot en båtplass, sier Vik.

LES MER

 

Aktiv på Fornebu

Fornebulandet er et område med fantastiske muligheter for en aktiv hverdag for store og små.

Uberørte turområder, fantastiske strender og store grøntområder; Fornebu tilbyr et aktivitets- og fritidstilbud omgitt av natur, åpent landskap og frisk sjøluft.

Vær aktiv på skogsstier, åpne flater eller langs sjøen, på rulleski, med barnevogn, på sykkel eller på ski. På Fornebu kan du ta deg en joggetur i trafikkfrie omgivelser, sykle på kryss og tvers eller drive med sjøsport når været tillater det. Langs koselige grusveier til Storøyodden med strand, sandvolleyball og grønne sletter, videre gjennom naturreservatet i Koksabukta, innom Hundsund med idrettsbaner og gressletter.

I grendesentrene finner du svømmehall, flerbrukshall, kunstis- og kunstgressbaner. I tillegg til store utearealer, er også tennisbaner og en stor curlinghall en del av det omfattende aktivitets- og fritidstilbudet på Fornebu.

LES MER

 

Nærområdet på Fornebu

Fornebu er et unikt område med kort vei til Oslo sentrum, hvor du kan bo i en helt ny bolig rett ved strandkanten. Opplev pusterommet mellom fjorden og byen, du også.

Fornebu passer perfekt for en aktiv livsstil.

Fornebu passer perfekt for en aktiv livsstil.

Fritid

Fornebu er et område for alle; enten du trives best på sjøen i kajakk, liker å oppleve kulturtilbud, eller nyter turer langs ved havet. Her tilbys det et bredt utvalg av opplevelser og aktiviteter for hele familien.

Fritidstilbudene på området er mange. Her finner du det meste du trenger i gang- og sykkelavstand; Flotte badestrender, treningssenter, naturreservat, restauranter, innendørs driving range og mange kilometer med gang- og sykkelveier i naturskjønne omgivelser.

Storøya Grendesenter.

Mange samlingsplasser

Grendesenteret på Storøya og Hundsund er en naturlig samlingsplass for både unge og voksne, med kafé, svømmehall, miljøverksted og idrettsanlegg med både kunstgressbane og kunstisbane.

På Telenor Arena finner du Norges største arrangementer innen kultur, sport, messer og annen underholdning. Her holdes også noen av de største konsertene med verdenskjente artister.

I Gamle Fornebu kultursenter finner du et kreativt område for kultur og service.

Klatrevegg er en av mange fasiliteter barn kan benytte seg av i nabolaget på Fornebu.

SKOLE OG BARNEHAGE

Det er flere barnehager og barneskoler på området, samt ungdomsskole. Skolene har nye fasiliteter med svømmehall, kunstgressbaner, skøytebane, idrettshaller, klatrevegg og mange andre fritidstilbud.

Det er også planer for flere skoler, både på barne- og ungdomstrinnet, i tillegg er det planlagt å bygge en helt ny videregående skole på Fornebu.

Nansenparken.

Nasenparken.

Nansenparken

Er du glad i friluft kan du boltre deg i den 200 mål store Nansenparken.  Området er omringet av gressplener og eng med fire kilometer gang- og sykkelstier, paviljong, lekeplasser, vannkanal og en stor dam.

Midt i parken ved Sentraldammen ligger festplassen med egen paviljong, perfekt for store og små arrangementer. Nansenparken egner seg godt til trening, lek og rekreasjon hele året gjennom.

Fornebu byr på flotte strender.

Fornebu byr på flotte strender.

Flotte strender

Storøyodden er en av Norges flotteste sandstrender. Her finner du kiosk med utekafé, dusj og utegriller, samt flere baner for bordtennis og sandvolley.

Badestranden har EUs strengeste sertifisering for rent vann.

Fornebu S – helt i nærheten.

Butikker og andre tjenester

Kjøpesenteret Fornebu S ligger i nærheten, og har et stort utvalg av blant annet klesbutikker, frisør, vinmonopol, spisesteder og en 2 000 kvadratmeter stor Meny-butikk.

Er du glad i å trene, finnes det flere treningssentre å velge blant på Fornebu. Du finner også apotek, dyrlege, samt tannlege- og legekontorer i nærområdet.

Transport

Det er gode forbindelser til og fra Fornebu med offentlig transport. Buss 31 går til Oslo sentrum og Fornebu med hyppige avganger hele døgnet, også på hverdager. Eget kollektivfelt er etablert langs Snarøyveien for å sikre at bussene holder tidsplanen ut og inn av byen.

I tillegg er Lysaker stasjon et viktig knutepunkt for både buss, flytog og lokal- og regiontog. Her finner du flere avganger til andre byområder som Asker, Drammen og Lillestrøm.

Det er også kort vei til E18 dersom du bruker bil som fremkomstmiddel til og fra jobb.

Enkelt å sykle

Godt opparbeidede sykkelstier gjør sykkelen til et praktisk fremkomstmiddel, både til Oslo sentrum og Sandvika.

I 2016 fikk Fornebu en egen bysykkelordning, driftet av Bærum kommune. Stativer finner du blant annet ved Fornebuporten, Lysakerlokket, Fornebu S og fergeanløpet ved Rolfsbukta.

Fornebubanen

Fornebubanen er under planlegging og vil ha tre T-banestasjoner på Fornebu, som vil gjøre det enda raskere å komme seg inn og ut av byen.

Foreløpige beregninger viser at det vil ta 12 minutter med t-bane fra Fornebu, via Skøyen, til Majorstuen. T-banestasjonene skal, etter planen, stå ferdig i 2024.

Fornebu har mange arbeidsplasser.

Jobbe på Fornebu

Uansett om det er jobb eller bolig som bringer deg til Fornebulandet, er området tilrettelagt for å kunne kombinere begge deler. Det levende næringslivet på Fornebulandet er i rask utvikling. Blant de største, etablerte selskapene er Telenor, Aker, Kværner, Statoil, Evry og Accenture.

Det er også et stadig økende antall servicetilbud med mange store og små selskaper som har funnet veien til Fornebu. Og flere vil det bli fremover.

Fornebu har tre flotte hoteller, Radisson Blu Park Hotel Oslo, Quality Hotel Expo og Scandic Fornebu.

Med gode tilbud innen både barnehager, skoler, fritidsaktiviteter og service generelt, kan livet på Fornebulandet bli svært behagelig med gåavstand til alle dine daglige gjøremål.

Les mer om nærområdet på Fornebu her. 

OBOS FORNEBU, Forneburingen 200, 1364 Fornebu, Tlf.: 02 333