Annonsørinnhold

Fornebuløpet

Publisert
31. mai 2018

Klarer Stina Nordeng (43) å sette personlig rekord og dermed slå sønnens pers fra i fjor? Det er klart for Fornebuløpets 10 km.

Gry Olaussen varmer opp før Fornebuløpet

OPPVARMING: Gry Olaussen fra Sats Elixia varmer opp løperne før start.

Stina Nordeng, 43 år fra Ullern, tripper tent på plassen foran visningssenteret til Obos Fornebu, en spesielt varm dag i mai. Hun skal snart løpe Fornebuløpets 10 km for andre år på rad. Abbas Mamma Mia lyder av gjenklang mellom containerne som huser boligutvikleren, Punkt. og Lufthaven. Sats Elixias egen stjerneinstruktør, Gry Olaussen, motiverer løperne på plassen i en intensiv oppvarmingsøkt; det er god kok på Fornebu.

Torsdag 24. mai gikk Fornebuløpet av stabelen, som Obos Fornebu er hovedsponsor av. Det er en fin anledning til å samle gamle og nye kunder, som allerede har flyttet til Fornebu, eller som overtar sine boliger de neste årene.

Stina har nylig kjøpt en to-roms leilighet i C-blokken på Oksenøya. Leiligheten skal stå ferdig i 2020. Den aktive 4-barnsmoren har tidligere jobbet på Fornebu, og bruker derfor uteområdene her en hel del. I fjor løp Stina Fornebuløpet sammen med sønnen sin, Marcus (13 år) som så vidt slo mamma i målområdet.

– Fjorårets resultat ble veldig bra da, så jeg er spent på hvordan det vil gå i år. Jeg er redd for at jeg ikke kommer til å klare ny rek og det blir en nedtur. I fjor løp jeg på 48 minutter, jeg tror jeg kommer til å slite med å komme under 50 minutter i år. Sønnen min løp på 47 minutter i fjor, så han slo meg med ett minutt, sier Stina spent.

Vil hun klare personlig rek og dermed slå sønnens pers fra i fjor? Det står ikke på konkurranseinstinktet i alle fall. Det er klart for Fornebuløpets 10 km.

Fornebuløpet 24. mai, OBOS Fornebulandet

FORNEBULØPET 2018: Starten nærmer seg og Stina Nordeng (43) gjør seg klar.

 

Aktiv livsstil på Fornebu

Den spreke 43-åringen er i god fysisk form, og løper 1-2 maraton i året. Hun går Birken, sykler og løper. I leiligheten hun har kjøpt,  er det dessuten kajakk oppbevaring, som passer Stina og familiens aktive livsstil godt. Leiligheten på Fornebu er først og fremst en investering, og kanskje en gang i fremtiden en leilighet til eldstemann.

OBOS Fornebulandet byr på mange spennende aktiviteter.

AKTIVITETER PÅ FORNEBU: Utenfor OBOS visningssenter finnes aktiviteter for alle aldere.

Oppvarmingsøkten avsluttes og igjen står motiverte kunder og ansatte. Det er nå det gjelder.

– Jeg har et mål om å løpe på under 50 minutter, klarer jeg det er jeg fornøyd, da er jeg

fornebuløpet

VINNER AV SIN KLASSE: Stina Nordeng løp på imponerende 50 min og 31 sek.

overlykkelig. Men vi ser ikke på noen pers. Jeg løp 10 km tidligere denne uken, jeg ga alt og endte på 53 minutter. Problemet er at man skal gi alt på 10 kilometer, det syns jeg er vanskeligere. Med alderen blir man bedre på de lange, seige løpene og de korte blir bare verre og verre. Vi får se, jeg skal i alle fall gi alt, sier Stina før hun jogger lett mot målområdet.

Løpet er tungt i varmen, men stemningen i løypa er på topp. I målområdet møter vi en sliten, men fornøyd mor.

– Kroppen kjentes passe grei ut, til tross for varmen. Jeg endte på 50 min og 31 sek, som ikke var like bra som i fjor. Men jeg gikk ikke helt «ned i kjelleren» og kunne nok ha presset meg mer. Jeg kjente at jeg hadde mer å gå på under løpet, men holdt litt igjen grunnet den ekstreme varmen fordi jeg var usikker på hvordan den ville påvirke meg under løpet, stråler vinneren, som imponerende nok vant sin klasse.

Seieren ble feiret med jordbær og is på terrassen sammen med familien. Og premien hun vant, er allerede innkassert.

– Jeg brukte gavekortet på en ny sommerkjole fra byTiMo. Til neste år blir det ny pers, sier Stina til sist.

OBOS FORNEBU, Forneburingen 200, 1364 Fornebu, Tlf.: 02 333