Fornuft eller følelser

Publisert
23. september 2016

Om å bli et praktisk menneske.

Å tenke praktisk foran fint, skulle jeg aldri gjøre. Aldri. Men sånn ble det jo ikke.
 
Egentlig startet det ikke med møbler, eller innredning. Det startet med det man ”innreder” seg selv med. Klær, tilbehør.
 
Det første som røk var veska. DEN veska. Jeg tviholdt på vesken en stund, av prinsipp. Og fordi det er følelser involvert. Ekte følelser som handler om å gi etter. Å bli voksen. Veldig voksen.
 
For hvorfor skal man gå man gå med veske når man kan gå med en ergonomisk riktig sekk? I økologisk nedbrytbart materiale som gud bedre meg sikkert kan spises – hvis man må. Som ser helt OK ut til sekk å være. Hvorfor man ta ergonomiske hensyn? Kors på halsen, dette handler egentlig ikke om en sekk. Det handler om hodet.
 

Annonse

Den fornuftige, omtenksomme gaven

Og hodet, henger ikke med. Overhodet ikke. Hodet dilter, litt ubesluttsomt, etter hjertet. Som vil ha veske. Med skjev rygg og stive skuldre. Så da vesken omsider røk, var det fordi jeg trengte ledige hender.
 
Det er fornuftig, det.
 
Åpner dørene til det spektakulære arkitekthjemmet på Nesøya.
 

Og så røk skoene. Med de halvhøye helene jeg aldri har klart å gå på før etter et par glass vin. Kanskje ikke da heller, når jeg tenker meg om.
 
Fra kittenheels til sneakers. Til alt. Til fest, til jobb, begravelse og bryllup. Ikke glem at det er veldig praktisk med joggesko. Absolutt praktisk, hvis du skal løpe maraton. Og det skulle ikke jeg. Men jeg skulle bli voksen. Som innebærer å velge fornuft foran følelser.
 
En ut-av-deg-sjæl opplevelse, kan det beskrives som. Da jeg fikk brodder til jul – og jeg til min store fortvilelse oppdaget at jeg ble oppriktig glad for den omtenksomme, fornuftige gaven.
 
Les mer fra Fanny her.

Fornuften tenker seg om

Når handlet fornuften sist på impuls? Faktisk aldri, tror jeg. For sånn opptrer ikke fornuften. Fornuften tenker seg om, fornuften sparer og benytter seg i alle fall aldri av Santanders kundefordeler og avbetaling.
 
Fornuften kan, til nød, slå til på det store vinter- og sommersalget. Det er hvis utstillingsmodellen er til salgs.
 
Hvis du velger en sofa i lin natur, velger du da med fornuft eller følelser? Når du, med følelsene, vet at sofaen som ikke kan renses vil prydes fritt etter makrell i tomat, med bokstavkjeks og solbærsaft?
 
Er det lurt med en sofa i lin natur eller tenker du med hjertet? Fordi du alltid har ønsket deg en sånn sofa. Og ikke en grå en, i microfiber. Som du får støt av. Men som jo er, veldig praktisk.
 
Se Fay Skandsens Miami Beach-inspirerte hjem i Bærum.

Det er mulig

Så når er det på tide? Å vinke med det hvite flagget, overgi deg eller gi etter? Du skal gi mye, men ikke alt. Finnes det en gyllen middelvei? Ja! Det finnes nemlig hjelpemiddel som kan gjøre at du kan leve med møblene – de følelsene har valgt.
 
Jeg nevner i fleng. Møbelknotter. Ikke bare aktuelt for de som liker fyrstekake og Kremtopper. Også for de som er 31. For å bevare tregulvet, selvsagt. Og helene kommer av i gangen. Det er fornuft og følelser. Favorittpleddet fra Mandal veveri eller ”kveldsteppet”, som bare jeg har glede av, kommer frem etter leggetid. Lurt. Og litt av begge deler.
 
Jeg er verken fornuftig eller praktisk. Når det gjelder disse tingene. Men jeg har lært at hjertet styrer magefølelsen, og at magefølelsen sjelden er feil. Og at hvite sofaer ikke fungerer i praksis. Men i teorien, fungerer det som bare det.
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Husk at du kan følge oss på Facebook og Instagram under Botrend.no