Presset på rekkehus fortsetter

Publisert
18. februar 2017

Tre av fire rekkehus ble solgt over prisantydning i Bærum i fjor.

– Det ble en positiv overraskelse for hele nabolaget, sier daglig leder og eiendomsmegler Per-Christian Søreng i Eie Eiendomsmegling Aker Brygge.
 
Nylig solgte han et rekkehus (se bildet over)  fra 1958 med en prisantydning 5.4 millioner kroner. Etter endt budrune hadde kjøper bladd opp en million kroner ekstra, og salgssum endte på 6.4 millioner kroner.
 
– Det er helt soleklar ny rekord i området, sier megleren.
 
Her får du flere eiendomsnyheter
 
 

Annonse

Få objekter – stor etterspørsel

Det er åpenbart mange kjøpere som ønsker seg rekkehus i Asker og Bærum, og områdene rundt  Oslo.
 
Statistikken utarbeidet av Eiendomsverdi og Eiendom Norge viser at av alle  rekkehus  som ble solgt i Bærum i 2016, så gikk 76 prosent av disse over prisantydning.  
 
I Asker ble 65 prosent av rekkehusene solgt over prisantydning.
 
– Mye av forklaringen på dette, er at det er lite av den type objekter å få kjøpt, samtidig som det er en veldig etterspørsel etter dem, forklarer eiendomsmegler og daglig leder ved DNB Eiendom Bekkestua, Anders Bonesmo.
 
Det ble solgt 281 rekkehus i Bærum i fjor, og 139 i Asker.
 
–  Mange som bor i leilighet, vil gjerne få litt større plass. Rekkehusfeltene ligger dessuten ofte til knutepunkter, og det er også en faktor som har blitt mer populært. Det er som med alt annet i eiendomsmarkedet – et generelt stort press, men rekkehus og tomannsboliger opplever nok et ekstra trykk, sier Bonesmo.
 
I flere av bolignyhetene Botrend har omtalt, brukes  «nærheten til kommunikasjon» som en forklaring på høye priser.
 
– Prisingen av rekkehus kan være litt utfordrende, da kjøperne gjerne kommer fra Oslo-markedet der både budrunder og priser er ganske heftige, legger Bonesmo til.
 
Kommersiell tjeneste: Se boliger til salgs her
 
 

Lavt volum

Bakgrunnen for det ekstreme presset er det lave utbudet som har fortsatt inn i boligåret 2017. I år som i fjor er det lite boliger til salgs i Oslo og hovedstadsområdet.
 
– Det er et ekstremt press på de få boligene som er ute. Det er et jevnt trykk av kjøpere og langt flere potensielle kjøpere enn vi har boliger for salg. Som tidligere er det spesielt stort trykk på de mindre leilighetene, uttalte DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen nylig.
 

For øyeblikket er det fem rekkehus til salgs i Bærum under 6 millioner kroner.
 
Ny prisrekord for leilighet
 

Avviser lokkepris

Rekkehuset på Engerjordet på Blommenholm har et p-areal på 116 kvm, og ligger i en blindvei. Eiendomsmegler Søreng opplevde god interesse i forkant.
 
– Det var mye interesse rundt annonsen på FINN.no, og det kom om lag 17 grupperinger på visningene. Det er egentlig ikke så mange på to visningsrunder, men det var firebudgivere, forklarer han.
 
Prisen endte altså en million over takst.
 
– Det var rett og slett en veldig rar uke, og jeg hørte om flere som opplevde salg over prisantydning. Det er viktig å påpeke at det på rekkehuset på Blommenholm ikke varsnakk om noen lokkepris. Salgsvolumet er veldig lavt nå, og samtidig er det mange kjøpere der ute, sier Søreng.
 
Flere eiendomsmeglere Botrend har snakket med, råder selgere til å komme seg på markedet.
 
– Man bør alltid kjøpe og selge i samme marked, råder Per-Christian Søreng i Eie Eiendomsmegling.
 
Les mer på Botrends forside
 
Gi oss gjerne en tilbakemelding her, og følg oss på Facebook og Instagram @botrend.no