Forvandlet sliten 70-tallsbolig

Publisert
15. april 2017

Se de utrolige før- og etterbildene.

Sunniva og Øyvind Hammer bodde lenge sammen i en leilighet på Snarøya, men da familieforøkelsen ble et faktum, tok de det store steget og kjøpte sin første enebolig.
 
Det endte med en sliten bolig fra det glade 70-tall. Boligen ble solgt slik den opprinnelig ble bygget, men med et barn på vei, var det avgjørende at det ikke var de store forandringene som måtte gjøres før familien kunne ta i bruk boligen.
 
– Jeg så et enormt potensiale i boligen, mens Øyvind kun så utfordringer. Heldigvis fikk jeg overtalt han, forteller Sunniva.

Annonse

Mye lys, men ingen innsyn

Paret kikket etter bolig i området Asker og Bærum, og da prospektet av huset på Hvalstad dukket opp, var det planløsningen og de store vinduene som fikk Sunniva til å stoppe opp.
 
– Jeg likte godt planløsningen i huset, som gjorde at vi slapp å flytte på rør og strøm. På visningen var den store stuen med de store vinduene det som var avgjørende, forklarer hun.
 
Huset ligger luftig og høyt plassert på tomten, som fører til at familien får inn masse lys, men har lite innsyn.
 
Saken fortsetter under bildene. 

Totalrenoverte på seks måneder

Sunniva så at huset kunne få et nytt uttrykk med enkle malingsstrøk, men et halvt år senere var boligen totalrenovert.
 
– Jeg la en plan og tegnet huset mens vi fremdeles bodde på Snarøya. Det var ikke helt planen å endre alt på så kort tid, men da vi først satte i gang gikk det fort, forteller hun.
 
Se resten av Sunnivas hjem her
 
De startet med å rive det gamle kjøkkenet og fjerne overflødige vegger for å få en åpen løsning. I tillegg så de seg nødt til å fjerne badstuen og vaskerommet for å få større plass til et bad. Det ble også det rommet som var mest utfordrende å pusse opp.
 
– Vi brukte mest tid på badet, men det var en spennende utfordring å skape en spafølelse på begrenset plass. Nå får derimot hele familie plass under morgen-rushet, smiler hun.
 
Saken fortsetter under bildene. 

 
Sunniva er opptatt av farger, og sett bort fra badet, synes hun fargebruken i hjemmet var noe av det mest utfordrende.
 
Slik totalrenoverte de 80-tallsboligen
 
I dag er mesteparten av hjemmet malt i mørke toner.
 
– Jeg har ikke alltid likt å ha det mørkt rundt meg, men jeg var lei det alle andre hadde. Jeg startet med en fondvegg i mørk kontrastfarge i leiligheten på Snarøya, og da det falt i smak, visste vi at huset vi kjøpte kom til å bli mørkt. Jeg ville ha en avslappende følelse her hjemme, og det føler jeg de dempende og mørke fargene tilfører. På dagtid slipper de store vinduene likevel inn nok lys, mener hun.

– Planlegging er viktig

Paret hadde flaks med boligkjøpet, da de både fikk huset under takst og fikk solgt boligen på Snarøya rett etter at markedet skjøt fart.
 
Totalrenoverte 70-tallshuset på to måneder
 
Det resulterte i at de fikk en halv million ekstra å rutte med, og til sammen hadde de et oppussingsbudsjett på 1,7 millioner kroner.
 
– Vi har gjort mye av jobben selv, i tillegg til at vi har fått mye god hjelp av venner når det kommer til ting som riving, gipsing og maling. Men det er viktig å huske på at oppussing tar tid. Det er hele tiden prosesser som må følges opp. Planlegging er viktig, og tenk nøye gjennom hva man ønsker å prioritere, tipser hun.

 
Paret er godt fornøyd med resultatet av oppussingsprosjektet, men har ingen planer om å gi seg helt ennå.
 
– Jeg må si at det ble veldig mye bedre enn vi hadde trodd. Jeg elsker den store, åpne løsningen i andre etasje, i tillegg til velværefølelsen på badet. Men vi ønsker å bygge ut og skifte vinduer, så vi får nok jobbe hardt noen år til, smiler hun.