Annonsørinnhold

Dette salgsmøtet motbeviser tregt boligmarked

Publisert
29. november 2017

– Kristin fra Bærum har funnet drømmeleiligheten. Det er likevel et moment som vekker bekymring på salgsmøtet i kveld. Hun har bare vært OBOS-medlem i en drøy måned. Skal det holde til å kuppe drømmeleiligheten?

I det splitter nye visningslokalet til OBOS i Forneburingen 200 er det snart klart for salgsmøte. På forhånd er det påmeldt 35 interessenter som i et tregt boligmarked virker lovende for salgsstart av 45 prosjekterte leiligheter på Oksenøya.

På Oksenøya 4 og 5 bor du skjermet og privat, samtidig som du blir en naturlig del av et aktivt uteområde. Byggetrinnet skal stå ferdig i 2020.

OBOS, Miniatyrby,

OKSENØYA 4 & 5.

Uteområdene på Oksenøya 4 og 5 er designet som sosiale møteplasser.

Oksenøya 4 og 5 skiller seg ut i OBOS’ bebyggelse på Fornebu. Byggetrinnet består av 6 lavbygg med 3 etasjer; 45 3- og 4-roms leiligheter, den minste er 64 kvm – den største 124 kvm med mulig hybelløsning.

Uteområdene på Oksenøya 4 og 5 er designet som sosiale møteplasser som skal brukes av alle som bor og bruker det naturskjønne området på Fornebu, inspirert av danske landskapsområder med gangbroer i tre.

 

ENDELIG KLAR

DRØMMELEILIGHETEN.

– Pulsen er bra men hvordan dette går, vet jeg jo ikke. Kristin (60) fra Bærum tar prosjektselger Karianne Nagell Prytz spent i hånden.

Det store, nye lokalet fylles stadig med mennesker, ytterjakker og kaffekopper.

Det summer lavt i visningslokalet der prosjektene til OBOS står utstilt i display. Her starter drømmer om nye liv. Klokken er litt over fem, det er snart duket for salgsmøte hos OBOS.

Sammen med ektemannen har Kristin tre barn som flyttet hjemmefra for en stund siden.

– Når vi solgte barndomshjemmet på Jar, var jeg ikke riktig klar for å flytte i leilighet. Vi kjøpte et lite hus på Tanum, hvor vi har bodd i noen år. Jeg trives der, det ligger fint til med gode turmuligheter i nærområdet, men et hus blir stort bare til oss to. Det tok tid, men nå er jeg klar for en ny boform, sier Kristin.

Da leiligheten på Oksenøya 4 og 5 dukket opp i facebook feeden til Kristin, var det et unikt leilighetskompleks som vekket interesse.

– Selv om et helt hus blir litt stort, blir en ”vanlig” leilighet litt liten. Leiligheten i 3. etasje har 3 meters takhøyde, som gjør at boligen virker stor og gjennomgående. Vi drømmer om den. Også betyr beliggenheten mye for oss. Vi har fremdeles de samme turmulighetene, men her får vi sjøen med på kjøpet. For oss båtfolk er det helt unikt, fortsetter hun.

På forhånd har Kristin sett seg ut to aktuelle leiligheter. Det er likevel et moment som vekker en liten bekymring hos paret i kveld. Hun har bare vært OBOS-medlem i en drøy måned. Skal det holde til å kuppe drømmeleiligheten?

 

FØLELSER OG FORNEBU

SALGSMØTE I NY SAL.

Klokken er 18.00 og salgsmøte setter i gang. Den store salen hos OBOS er fylt med mennesker i alle aldre. Det surrer lavt i stemmer, det er tydelig at det er mange spente her. I bakgrunnen ruller en film om Oksenøya, men de aller fleste ser ned i prospektene sine.

– Velkommen til salgsmøtet, det første i det nye lokalet vårt. Hege Broch fra OBOS smiler vennlig til den spente forsamlingen.

– Selv om et helt hus blir litt stort, blir en ”vanlig” leilighet litt liten.

NYTT VISNINGSENTER I FORNEBURING.

BOLIGDRØMMER.

Et stort kart vises på storskjermen. Ved siden av hver leilighet er det hvite felt skal hukes av med røde kryss etter hvert som de selges.

– Vi starter i dag med ansenitet fra 1944..

– JAA! Det lyder et opprømt tilrop fra salen. Et par med en liten jente i barnevogn reiser seg og går frem til podiet mens noen klapper. Systematisk jobber Hege seg gjennom listen med ansenitet fra 1944, fra 1961, fra 1979.

– Helt til slutt har vi ansenitet fra september i år.. Noen jubler, andre frastår. Kartet viser 10 røde kryss som indikerer 10 solgte enheter. Er drømmeleiligheten til Kristin solgt?

Kristin går frem til podiet med følelsene utenpå.

– Det var det du sa, det gikk! Jeg hadde ikke trodd det skulle holde, men så gjorde det likevel. I kveld skal vi feire, stråler Kristin før paret forsvinner til inngåelse av tilbud.

På salgsmøtet ble det solgt 11 leiligheter. Men det er større ting som har skjedd hos OBOS i kveld.

I kveld har 11 boligdrømmer gått i oppfyllelse.

OBOS FORNEBU, Forneburingen 200, 1364 Fornebu, Tlf.: 02 333