Annonsørinnhold

Fra hage til takterrasse

Publisert
13. februar 2020

Nina og Torgeir flytter til leilighet, etter 30 år i enebolig. Det gleder de seg veldig til.

Rett ved Sandvikselva, i idylliske og grønne omgivelser, bygger Bjørnegårdsvingen 11-13 ANS OBOS nye blokker. Boligsameiet har fått navnet Bjørnegårdsvingen. Nina Benan og Torgeir Vethe er blant de som har sikret seg en leilighet i det nye prosjektet, som er innflyttingsklart fra tredje kvartal 2021.

Paret har kjøpt seg leilighet i OBOS sitt nye byggefelt i Bjørnegårdsvingen

Nina Benan og Torgeir Vethe gleder seg til å flytte inn i sin nye leilighet høsten 2021. – Det blir deilig å slippe snømåking, vedlikehold og alt som hører et hus til, sier Nina.

Mer praktisk

Flytter fra enebolig til leilighet

Det ligger et snev av vemod over å forlate eneboligen, men paret gleder seg stort til å flytte inn i sin nye leilighet i Bjørnegårdsvingen.

Paret flytter til Bjørnegårdsvingen fra eneboligen hvor de har bodd i 30 år, og hvor de har oppdratt fire barn. Da ligger det selvfølgelig et snev av vemod over tanken på å flytte, men samtidig gleder paret seg stort.

–For oss har det vært helt fantastisk å bo her, men det kommer en tid for alt. Nå har ungene forlatt redet, og vi vil bo litt mer praktisk. Det er en ny tilværelse for oss, og da passer det også med en ny ramme rundt. Samtidig ser vi jo at vi får veldig mye av de samme tingene i Bjørnegårdsvingen, som vi har hatt her. Bare mer praktisk, konstaterer Nina.
Torgeir sier seg enig i at det praktiske aspektet var viktig.

– I Bjørnegårdsvingen får vi en leilighet hvor alt er på ett plan. Det å kjøre rett inn i parkeringskjelleren og ta heisen opp til leiligheten, kommer til å bli veldig deilig. Dessuten slipper vi snømåking, vedlikehold og alt det som hører et hus til. Det blir veldig deilig å komme på plass.

 

Les mer om prosjektet her

 

Sentralt, men landlig

Fra Bjørnegårdsvingen er det gangavstand til Sandvika sentrum, buss og togstasjon samt Kalvøya og Kadettangen. Dette er helt perfekt for paret.

– Vi ønsket å bo nærmere sentrum, men samtidig liker vi oss godt ute i naturen. Da var Bjørnegårdsvingen et veldig godt alternativ. Der får vi gangavstand til sentrum av Sandvika, som er i en veldig spennende utvikling. ­Samtidig bor vi idyllisk rett ved elven, med morgenbadet to minutters sykkeltur unna, og nær tilgang til marka. Kollektivtilbudet gjør at det ikke er noe problem å komme seg rundt, selv når vi ikke ønsker å bruke bilen, sier Torgeir.

Med en leilighet på 91 kvm samt en takterrasse på over 60 kvm har paret god plass til besøk av både barn og barnebarn.

 

I pose og sekk

Opprinnelig ønsket paret faktisk å bo veldig sentralt. De hadde planer om å flytte til Oslo, der barn og barnebarn bor.

– Da Bjørnegårdsvingen dukket opp, var valget enkelt for oss. Her får vi både i pose og sekk. Det er jo ikke akkurat vanskelig å komme seg inn til Oslo herifra heller, påpeker Torgeir.

Leiligheten paret har valgt er 91 kvadratmeter stor, med to soverom og to bad. Dermed er det ikke noe problem med overnattingsbesøk. De har jo også ekstra boltringsplass utendørs.

– Takterrassen på over 60 kvadratmeter teller selvfølgelig også. Den vil nok bli mye brukt, og gjør at vi fortsatt kan nyte å være ute, selv om vi ikke lenger har hage, sier Nina.

Livet i Bjørnegårdsvingen

 

Leilighetene paret har valgt er 91 kvm med to soverom og to bad.

 

Nye og gamle venner

Etter 30 år i samme nabolag har man knyttet relasjoner og vennskap det kan føles rart å flytte fra. Men for Nina og Torgeir blir dette litt lettere, siden de rett og slett tar med noen av vennene.

– To vennepar fra nærområdet her flytter også til Bjørnegårdsvingen, og det er jo et pluss. Da har vi et lite nettverk rundt oss allerede når vi flytter inn. I tillegg har vi møtt andre kjøpere på visning, og fått et veldig positivt inntrykk, forteller Nina.

Bjørnegårdsvingen ligger i familievennlige omgivelser, med kort avstand til flere skoler og barnehager. I tillegg åpnes det en helt ny barnehage på området, hvor det blir plass til ca. 100 barn. Her får beboere i det nye sameiet fortrinnsrett.

– Mangfold rundt oss er bra. Bjørnegårdsvingen vil få leiligheter fylt av folk i litt ulik alder og livssituasjon, og det synes vi er veldig fint. Det hadde vært kjedelig med bare folk på vår egen alder, avslutter Nina.

Velg din leilighet

 

Paret har kjøpt leilighet det nye prosjektet til OBOS Bjørnegårdsvingen.

I Bjørnegårdsvingen vil Nina og Torgeir få naboer i alle aldere. – Mangfold rundt oss er bra. Det ville vært kjedelig med bare folk på vår egen alder, sier Nina.