Fra slitt til hvitt

Publisert
5. februar 2016

Totalforvandlet sliten 70-tallsbolig.

– Det er viktig for meg at rommet innbyr til ro og harmoni. Jeg får dessuten «vondt i estetikken min» hvis ting ikke stemmer, sier Hege Bækkelund lattermildt, og ler av seg selv.
 
Solen skinner inn gjennom de mange vinduene. Hun sitter rundt kjøkkenøyen ved siden av mannen Espen, i deres lyse bolig omgitt av vakker natur «på landet» i Heggedal.
 
 – Det må bare stemme. Som at levende lys og grønne planter må stå i grupper, eller på linje, forklarer Hege som rådgiver i bedriften Tyria.
 
Valgte ferdighus – endret alt.
 
I hovedetasjen med den åpne kjøkken- og stueløsningen er den nordiske stilen gjennomført, med innslag av tre, stein og betong. Fargeskalaen går i hvit, sort og jordfarger.
 
– Vi liker å kombinere den enkle, stramme stilen, med tekstiler og antikke innslag, sier hun.
 
Inspirasjonen henter hun gjennom blogger og Instagram. Eller de utallige interiørbladene som ligger pent stablet ved siden av sofaen.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Tips oss gjerne her.

På tur med dobbel agenda

Fra utsiden ser huset anonymt ut.
 
– Så vi får ofte hyggelige tilbakemeldinger når folk kommer inn, forteller Hege.
 
For idet man går opp den sorte trappen til hovedetasjen, åpner det seg et lyst og luftig rom med store vinduer og god takhøyde.
 
Ikke mye minner om det som møtte familien på fire da de overtok huset sommeren 2011. Den gang bodde de i et rekkehus i nærheten. Paret hadde sett annonsen, men ikke nevnt det for hverandre før selve visningsdagen.
 
– Når vi skulle ut på tur med hundene den formiddagen, viste det seg at vi begge hadde en dobbel agenda, nemlig å gå innom dette huset på visning, sier Hege.
 
Som et skip i vannkanten.
 
Da Espen og Hege kom inn, oppdaget de at det meste var originalt fra huset ble bygget i 1977. Her var det på tide med en modernisering.
 
– Og det skremte nok bort mange, for det var kun vi som la inn bud. Men vi så på planløsningen og falt for arkitekttegningene, forklarer Espen, som til daglig driver Mesterhus-bedriften Tømrerkompaniet.
 
Etter å ha tittet rundt i boligen i et kvarter, dro de hjem og satte seg i tenkeboksen. Men ikke lenge. To dager etter var huset deres.
 
Nå startet den intensive oppussingsprosessen, og etter kun ti uker var den 265 kvadratmeter store boligen klar til innflytting. Rominndelingen i de to etasjene ble totalt endret – og rommene åpnet.
 
Saken fortsetter under bildene.

Annonse

Mye moro underveis

Det åpne kjøkkenet og stuen, og soveromsavdelingen, er plassert i hovedetasjen. I første etasje er ungdomsstuen og parets kontor.
 
– Det lå i kortene at dette var vår mulighet til å skape det hjemmet vi ønsket for familien. Siden Espen har lang erfaring som tømmermester, og jeg har interesse for interiør, så har det vært gøy å pusse opp boligen, sier Hege og ser mot mannen.
 
Se hvordan Katrine Sørland innreder.
 
Underveis har de lært mye av hverandre. For når praktiske Espen har sagt at noe ikke går, har Hege stått på sitt og tenkt estetisk.
 
Det har resultert i et gjennomført og stilrent hjem, som innbyr til ro og harmoni for familien.
 

Renovert 70-talls bolig

  • Enebolig over to plan, på 265 kvadratmeter.

 

  • Tegnet av arkitekt Kristian Biong, og oppført i 1977.

 

  • Her bor: Hege (46) og Espen (52), Martine (19) og Andreas (14).

 

  • Inspirasjonskildene mine: – Jeg blir inspirert gjennom Instagram, som interiørstylist Tone Krokens Instagram-profil, eller når jeg leser interiørmagasiner. Inspirert blir jeg også når jeg titter i interiørbutikkene Bolina, Søstrene Sagen og ASK, sier Hege.

 

  • Vårt yndlingssted hjemme: – Den åpne kjøkken- og stueløsningen. Kjøkkenøyen er husets hjerte. Her gjør vi alt, som lekselesing og matlaging – gjerne samtidig.

 

  • Det vi ønsker oss aller mest: – Flos- lamper i stuen og på kjøkkenet.

 

  • Det siste vi skaffet til boligen: – Nye møbler til uteplassen som ble ferdig i fjor sommer. Nå gleder vi oss til våren kommer.

 

  • Kjæreste eiendel: – Kanskje ikke en eiendel, men det må bli kjøkkenøyen fordi den er så bruksvennlig. Her kan vi være sammen, og ha mange gjester på besøk.

 

  • Kommer aldri over dørstokken: – Det må bli gardiner til oppholdsrommene og stressless-stol.

 

  • Mitt beste innredningstips: – Bruk tid på finne din egen stil, og lag en utklippsbok der du samler inspirasjon.

 
Fra tømmerhus til moderne familiebolig.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.