Fra tømmerhus til moderne familiebolig

Publisert
8. januar 2016

Se hvordan Bærumsfamilien endret boligen.

I et gjennomført hjem med klassisk stil og små hint av ulike interiørstiler trives Tine Sonberg og familien godt.
 
Tine og mannen Claus bor i et herskapelig hjem på Høvik. Det som opprinnelig er et tømmerhus fra 1949, var langt fra husdrømmen for familien på fem, men paret så likevel potensial. Med tilhørighet til Bærum og Høvik var også beliggenheten viktig for familien, og den korte avstanden til sjøen ble dermed avgjørende.
 
Les flere saker på Botrends forside her
 
– Jeg fikk en god følelse da vi var på visning her for drøyt 15 år siden, og selv om det var et oppussingsprosjekt, så vi flere fordeler enn ulemper, forteller hun.
 
Paret planla huset rundt møblene

Annonse

Ribbet det meste 

 
Siden den gang er mye endret i boligen, og i dag er det en funksjonell og trendy bolig hele familien trives i.
 
– Vi har gjort veldig mye med huset siden vi kjøpte det. Vi ribbet store deler av huset, og nydelige tømmervegger viste seg å være under veggplatene. Selv om tømmervegger blir for mye hytte til at vi ønsket å bevare det, lot vi en vegg være igjen. Det synes vi ble en fin kontrast til de ellers lyse veggene vi valgte å ha i huset, forteller hun.
 
I tillegg har ekteparet hevet taket i andre etasje, og på den måten fått plass til flere soverom. Dermed rommer andre etasje fire soverom og to romslige bad.
 
Elegant og gjennomført på Haslum 
 

Stor takhøyde

 
Takhøyden på flere meter gir følelsen av at etasjen og rommene er større enn de egentlig er.
 
Familien har i bunn og grunn snudd hele huset på hodet, og inngangspartiet som tidligere var i stuen, har de nå på motsatt side av huset, vegg i vegg med kjøkkenet.
 
– Å pusse opp er en tålmodighetsprøve. Det har vært en krevende jobb, men veldig gøy. Det var fryktinngytende å se taket og hele annen etasje revet, men vi så raskt at det var det eneste riktige å gjøre, og vi er veldig fornøyd med resultatet. Vi er alle glade for at vi tok sjansen og kjøpte dette huset. Jeg er opptatt av at hjemmet skal ha en god atmosfære, og det håper jeg at jeg har fått til her, smiler Tine.
 
Rene linjer og skandinavisk stil hos Susanne Swegen

Koselig viktigere enn trendy

 
Harmoni og symmetri er også viktig for trebarnsmoren.
 
Et koselig hjem for henne og familien er viktigere enn at det er trendy.
 
– Designmøbler er ikke spesielt viktig for meg, men jeg liker ting jeg har et forhold til. Vi er heldig som har det så bra, og jeg er heldig som har muligheten til å skape et fint hjem for meg og mine, sier hun.
 
Å blande nytt og gammelt er også virkemidler Tine har fått til å fungere i sitt hjem. På «the master bedroom» har Tine og Claus nattbord og sengegavl fra tidlig 1900-tall.
 
– Dette er møbler med historie, arvet av mine besteforeldre. Sengegavlen har splintskader etter eksplosjonen på Filipstad under 2. verdenskrig, forteller hun.
 
Stilren arkitektbolig på Nesøya

 
 
Tine har alltid behov for å bruke sine kreative sider, og inspirasjonen til hjemmet finner hun gjerne i naturen, gjennom kunst eller møte med mennesker.
 
– Jeg er opptatt av interiør, men viktigst er det at det skal være et hjem for dem som bor og er her, avslutter hun.
 
 
Les flere arkitekturreportasjer her. 
 
 
Vet du om et fint hus vi kan presentere på Botrend? Tips oss her.