Fram Oslo fremmer norsk design

Publisert
24. januar 2017

Annette Hoff får med seg Andreas Engesvik i første prosjekt.

Det nye skandinaviske møbel og interiørmerket Fram Oslo skal fronte norsk design både hjemme og i utlandet.
 
Nå har Annette Hoff fått toppdesigner  Andreas Engesvik  med på laget.
 

Annonse

Hoffs leilighet på St. Hanshaugen i Oslo, er for tiden omgjort til lager, pakkesentral, kontor og showrom.
 
– Det er ikke sjelden at jeg, samboeren, søsteren min og flere i familien står til kl. 23 og pakker de siste sendingene som skal til utlandet, smiler Annette Hoff.
 
Hun har lenge drevet agenturet ByHoff, som hun fortsatt driver, samtidig som at hun er pressesjef for  Oslo Design Fair.
 
– Det hender jeg skulle ønske at døgnet hadde flere timer.
 
Men lite stopper den tidligere langslagsutøveren i kunstløp, som tidlig lærte seg disiplin og arbeidsmoral.
 
 
 

Samarbeid med designere

Fram Oslo er etablert i samarbeid med Sunniva Hoff og Christoffer Kverneland, og har fått støtte fra  Innovasjon Norge.
 
– Jeg ønsker å få til et samarbeid med norske designere, og gjennom de skape ny norsk design. Om mulig ønsker vi å produsere det hos norske underleverandører. Kobling mot norske designere blir det viktigste, sier hun.
 
Nå har Fram Oslo overtatt rettighetene til å produsere de originale Bunadspleddene og putene designet av Andreas Engesvik. Pleddene som er inspirert av norske bunader, har vært en suksess siden lanseringen i London i 2012.
 
– Jeg fester stor lit til at Annette skal få til dette. Hun er både tøff nok og proff nok til at dette skal gå bra. Det kan bli big business om kort tid, eller det kan bli det om ti år. Annette har en helt spesiell motivasjon som hun har bevist over lang tid, sier Engesvik.
 
Dette mener Engesvik om interiørtrenden for 2016
 

Tøff ekspedisjon

Hoff har hatt drømmen om Fram Oslo helt siden hun studerte ved Handelshøyskolen i København. Hun lurte på hvorfor danskene i større grad lykkes med kommersialisering av design enn det norske bedrifter har fått til.
 
Navnet Fram Oslo er ikke tilfeldig – det er inspirert av den kjente båten.
 
– Det var en ekstremt stabil båt, som klarte de tøffeste ekspedisjoner og tålte mye. Fram Oslo skal løfte norsk design frem i verden. Jeg vurderte om Oslo skulle være med, men vil gi et tydelig signal om at det er fra Skandinavia, forklarer Hoff.
 

Bunadspleddene ble produsert av Mandal Veveri, inntil en ny avtale nylig ble inngått med Grinakervev på Hadeland.
 
– I en tid hvor mange bedrifter sliter og flytter produksjonen utenlands, er det fantastisk at vi kan lykkes med norsk design produsert her hjemme, sier Hoff.
 
Pleddene designet av Engesvik har fått mye oppmerksomhet i Norge og utlandet, og har blitt brukt i prestisjefulle prosjekter som The Ludlow Hotel i New York. De selges i flere high-end butikker, som Skandium i London, Dwell i USA og Le Bon Marche i Paris.
 
– Jeg er glad for at Fram Oslo tar over pleddene. Jeg har stor tro på satsingen som ønsker å løfte norsk design, og sammen har vi planer for utvikling av flere nye design i tiden fremover, sier Andreas Engesvik.
 
Les mer på Botrends forside
 
Ta gjerne kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram @botrend.no