Frykter fall i boligprisene

Publisert
13. november 2015

Advarer mot for mange boliger i Oslo.

En dobling av boligbyggingen kan resulterer i et raskt fall i boligprisene, melder Eiendom Norge. 
 
På et møte fredag denne uken kom en advarsel om at det kan bli for mange boliger i Oslo. 
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
– Hvis det var sånn at vi bygger altfor lite boliger i Oslo, burde prisene stige raskere her enn i resten av landet. Men prisene i Oslo har ikke endret seg vesentlig sammenliknet med andre regioner, sier administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge, skriver DN.
 
Det nye byrådet i Oslo har påpekt at det mangler 20.000 boliger i Oslo. 
 
– Jeg tror ikke man bygger for mye i Oslo i dag, men hadde man bygget 6-7000 boliger i året kunne man fått et raskt fall i boligprisene, sier Dreyer til DN. 
 
I Asker og Bærum, som i resten av landet, opplevde man i oktober en fall i boligprisene. I dagens marked er det stort press på rekkehus og tomannsboliger
 
Nederst i saken kan du se hvordan boligprisene utviklet seg i oktober. 
 

Mange nye boliger i Asker og Bærum 

Det planlegges mange nye boliger i distriktet, blant annet skal det bygges 60 nye boliger på Bekkestua. 
 
På Fornebu planlegger OBOS en stor utbygging av Storøya. 
 
Nylig åpnet kommunalminister Jan Tore Sanner (H) for at Obos skal kunne øke utbyggingen på Fornebu til nærmere 9.000 boliger – mot at de er med på å betale for de ekstra skolene og barnehagene den økte utbyggingen krever.
 
– Vi gir dette unntaket fordi «samfunnsmessige interesser» tilsier at Fornebu-utbyggingen blir gjennomført – sett i lys av den store befolkningsveksten som Oslo og Akershus står overfor, og som krever at det må bygges mange flere boliger, sa Sanner til Budstikka.
 
Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving har uttrykt bekymring for prisutviklingen. 
 
– Vi har lenge vært bekymret for prisutviklingen i Oslo-regionen. Den har vært usunt høy som en følge av lite bygging i Oslo, Asker og Bærum, samtidig som etterspørselen har vært stor. Dette kombinert med lav rente, har skapt et stort omsetningspress, uttalte Geving til Botrend nylig. 

Annonse