Bygde funkis på familiegård

Publisert
11. mars 2017

Den gamle Huken gård i Asker fikk nytt liv da tomten ble skilt ut, og Lene og Geirr bygde splitter nytt funkis.

Familien Sletbak elsker sosiale sammenkomster.
 
Da de skulle bygge hus på familietomten til fruen, tegnet de huset med utgangspunkt i oppholdsrommet, med ønske om å kunne ha et stort spisebord og plass til å samle både familie og venner.

Annonse

Det er tre år siden Lene og Geirr Sletbak startet byggingen av det som skulle parets drømmehjem.
 
Sammen med arkitekt Eilert Gabrielsen planla de huset ned til hver minste detalj, og et stort oppholdsrom med åpen stue- og kjøkkenløsning sto i fokus.
 
­– Da skissen av huset var ferdig så vi klart for oss et nytt liv i drømmehuset vårt, og vi ble derfor skuffet da vi innså at budsjettet sprakk. På det tidspunktet vurderte vi til å med ferdighus, men etter en samtale med arkitekt og et tett samarbeid, ble det gjort noen grep på tegningene, som gjorde at det likevel ble mulig å bygge, forteller Geirr.
Huset ble 20 kvadratmeter mindre, de måtte sette opp noen søyler under overbygg og endre trappeoppgangen, men paret er i dag glad for resultatet.
 
– Selv om det måtte gå på kompromiss med noe annet, er vi glad for resultatet og spesielt det unike ved at vi ikke kan finne et identisk hus noe annet sted, sier han.
 
Slik styler du hjemmet ditt

Klar visjon

Arkitektens klare visjon var hele tiden å bygge huset rundt dagligstuen og få inn så mye dagslys som mulig. Det mener Geirr han har klart med stil.
 
­ – Vi er veldig sosiale mennesker, og det å ha mulighet til å holde store middagsselskap og lignende var viktig for oss. Også det at den som står på kjøkkenet og lager mat kan ta del i selskapet. Derfor ønsket vi en åpen, stor løsning, forteller Geirr.
 
Dette bør du tenke på før du velger utebelysning
 
Oppholdsrommet er på hele 70 av funkishusets 180 kvadratmeter.

Paret er glad i den minimalistiske og moderne funkisstilen, noe som gjenspeiler eneboligen på Huken gård.
 
Huset er innredet i en skandinavisk stil, og kjøkkendelen er lys og åpen, med hvit innredning.
 
Overskap har de droppet nettopp for at det skal samsvare med den minimalistiske stilen. I stedet har de satset på plassbygde møbler i stue for mer skapplass.
 
– Vi har ikke en overflod av skapplass på kjøkken og derfor bestemte vi at hele den ene veggen langs stuen skulle være et møbel med mye skapplass. Vi var veldig usikker om det ville bli visuelt pent, men i dag er både lagringsplass og møbelet noe vi setter stor pris, sier Geir.

– Less is more 

Mens Lene er den som har ordnet med interiør og møblering i hjemmet, har Geirr, som jobber som lysdesigner for Erco lighting, hatt ansvaret for belysningen.
 
Slik ble kjøkkenet husets knutepunkt
 
Hans beste tips for en ryddig og god belysning i hjemmet er å tenke nøye gjennom dette allerede før du bygger og møblerer hjemmet ditt.
 
– Ha lys der du trenger det og husk at «less is more». Et eksempel er å belyse inngang eller utgangen av en trapp. Du trenger ikke belyse hele trappen, forklarer han.

Selv er han glad i vertikal belysning og dimmefunksjonen mener han er viktig.
 
– Vertikal belysning er med på å definere rommet og kan gi større romvirkning. Ha også mulighet for å justere lys etter behov. Det er ikke alltid du trenger like mye lys, mener han.
 
Fordi huset er ferdig lyssatt, ommøblerer de aldri, men lene er glad i å fornye uttrykket ved å flytte på interiøret.
 
Vanskelig byggeprosjekt ble drømmehus
Tips og innspill? Ta kontakt her.
 
Les flere saker på Botrends forside her.
 
Følg oss gjerne på Instagram og Facebook.